Απεργεί το almyros.gr - Αναρτήσεις από Πέμπτη - Απεργούν οι Δημοσιογράφοι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 - Λαός Του Αλμυρού

Απεργεί το almyros.gr – Αναρτήσεις από Πέμπτη – Απεργούν οι Δημοσιογράφοι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Απεργεί το almyros.gr και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα κάνουμε αναρτήσεις σήμερα Τετάρτη. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ενωσης Συντακτών.

 

Απεργούν οι Δημοσιογράφοι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 (από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015).

Με την κινητοποίηση ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:

  • Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι μη μέλη της Ένωσης Συντακτών σε διαδικτυακά και άλλα Μέσα καλούνται να ακολουθήσουν την κινητοποίηση και από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015, να μην πραγματοποιούν καμία απολύτως ανάρτηση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να καταγγείλουν άμεσα τυχόν απεργοσπαστικές κινήσεις, ενώ ζητεί να βρίσκονται σε επιφυλακή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.