Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο των Κοκκωτών | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο των ΚοκκωτώνΑπό τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού, Εκπολιτιστικού, Μορφωτικού Συλλόγου Κοκκωτών «Η ΟΘΡΥΣ» κ. Στάθη Πολυμέρου λάβαμε και δημοσιεύουμε τον παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Ο Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκωτών «Η ΟΘΡΥΣ», πέραν των άλλων δραστηριοτήτων από την έναρξη της λειτουργίας του (έτος 2009), προβαίνει κάθε χρόνο στο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και όχι μόνο.

Έτσι και φέτος, παρόλο που το χωριό μας στερείται καφενείου και η πλατεία που άλλοτε έσφιγγε από κόσμο σήμερα είναι έρημη και ίσως λυπημένη, ο Σύλλογος Κοκκωτών -πνεύμα των ημερών- στόλισε όχι μόνο το Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας των Κοκκωτών, αλλά τοποθέτησε στη πλατεία ένα ψηλό πανέμορφο έλατο, που ο στολισμός του το κάνει ακόμη πιο όμορφο, έχοντας στην κορυφή του ένα φωτεινό αστέρι, για να θυμίζει σε μας τους Χριστιανούς το Άστρο της Βηθλεέμ, που οδήγησε τους τρεις μάγους στον τόπο γεννήσεως του θεανθρώπου.

Έτσι η πλατεία δεν νοιώθει μοναχή και έρημη, αλλά ο στολισμός την κάνει ακόμη πιο όμορφη και χαρούμενη.

Για τους μόνιμους κατοίκους και τους ετεροδημότες, όταν περνάνε από την πλατεία το όλο θέαμα μετριάζει τη λύπη τους.

Ο Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκωτών «Η ΟΘΡΥΣ» νοιώθει ιδιαίτερη χαρά που διατηρεί την παράδοση, προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορεί στις γιορτινές αυτές ημέρες με τις πενιχρές οικονομίες του.
Αφήστε μια απάντηση