Περιφέρεια: 10 εκατ. ευρώ για νέα έργα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο


Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για νέα έργα συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Θεσσαλίας:

Πέντε νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ για συντηρήσεις, αποκαταστάσεις και βελτιώσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2016. Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Οικονομίας κ Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Τα έργα αυτά αφορούν το σύνολο του δικτύου των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, με ισόποση κατανομή, και έχουν σαν στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών οδικής ασφάλειας σε σημεία που χρίζουν παρέμβασης.

 

Ο κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που υπάρχει με τον αρμόδιο υφυπουργό και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των εν λόγω έργων: «Το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας που βρίσκεται στον τομέα ευθύνης της αιρετής Περιφέρειας ξεπερνά τα 5.500 χιλιόμετρα σε μήκος. Μεγάλο του ποσοστό αφορά ορεινό δίκτυο το οποίο επιβαρύνεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, καθιζήσεις κ.α. Επίσης καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αποχιονισμούς, φθορές από τη χρήση, το κόστος του ηλεκτροφωτισμού και τη σήμανση. Παρά τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε μέσω του εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προσπαθούμε με σχέδιο και προγραμματισμό να βελτιώσουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων και την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων».

 

Παράλληλα όπως έγινε ακόμα γνωστό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έκλεισε θετικά χωρίς να απενταχθεί κανένα έργο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.