ΑΙΟΛΙΣ: ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΩΦΕΥΕΙ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΔημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της εθελοντικής ομάδας “ΑΙΟΛΙΣ” σχετικά με τις καθιζήσεις του οδοστρώματος στην διαδρομή Κεφάλωση Αλμυρού – Πτελεός:

Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Οικονομία «ΑΙΟΛΙΣ»

Δρόμος (Κεφάλωση Αλμυρού – Πτελεός) σε άθλια κατάσταση. Καθιζήσεις του οδοστρώματος δεξιά και αριστερά, λακκούβες καρμανιόλα έτοιμες να εκτοξεύσουν τους οδηγούς μέσα στα χωράφια ή να συγκρουσθούν μεταξύ τους αφού αναγκάζονται να αλλάξουν ρεύμα για να αποφύγουν την καταστροφή των αυτοκινήτων τους ή των μηχανών τους. Η εμφάνιση των λακκουβών οφείλεται αφενός στην πολλή μεγάλη ηλικία κατασκευής του δρόμου, αφετέρου στην βεβαρημένη χρήση του και στο μη καλό υλικό υπόβασης του.

Ωστόσο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, καμία ενέργεια από μέρους της Περιφερειακής αρχής. Ας μην περιμένουν να κλάψουμε θύμα ή θύματα για να δραστηριοποιηθούν. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ξεπερασμένος σήμερα, από τις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες. Χρειάζεται να επιδιορθωθούν οι τυχόν κακοτεχνίες και προβλήματα που παρουσιάζει αλλά κυρίως να διαπλατυνθεί.

Σύµφωνα µε τη νοµολογία, η παράλειψη συντήρησης των οδών, ως κύρια αιτία για την πρόκληση υλικής ζημιάς ή και ατυχήματος, αποτελεί παράλειψη υλικής ενέργειας από όργανα των ΟΤΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ (συγκεκριμένα, τα αρµόδια συνεργεία και τις τεχνικές υπηρεσίες τους), τα οποία κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους δεν προβαίνουν στις ενέργειες που απαιτούνται προκειµένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήµατος. Το κράτος δεν είναι ανεύθυνο.

 

Υ.Γ. Ο Δήμαρχος Αλμυρού σε πρόσφατη συγκέντρωση των κατοίκων του Πτελεού υποσχέθηκε να επιδιορθώσει αυτός τις λακκούβες, “γιατί αυτοί της περιφέρειας δεν κάνουν τίποτα”. Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τότε αλλά καμία πρωτοβουλία δεν είδαμε.

 

-ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙΝ.-

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙΑΣ

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.