Σε Γαύριανη και Κοκκωτούς δρα οργανωμένο κύκλωμα λαθρο-υλοτομίας – έκδοση 16-1-2016 | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Σε Γαύριανη και Κοκκωτούς δρα οργανωμένο κύκλωμα λαθρο-υλοτομίας – έκδοση 16-1-2016Μετά από καταγγελίες αναγνώστη ερευνήσαμε το θέμα της λαθρο-υλοτομίας στον Αλμυρό, κυρίως στα χωριά Γαύριανη και Κοκκωτούς.

Η καταγγελία αφορούσε, μεταμεσονύκτιες μεταφορές ξυλείας, προς πώληση, παράνομα κομμένων δέντρων από τη Γαύριανη, αλλά κυρίως από το δάσος των Κοκκωτών.

Περισσότεροι από 60 τόνοι ξυλείας έχουν κατασχεθεί από το Δασαρχείο Αλμυρού, το τελευταίο διάστημα, αγροτικά οχήματα επίσης έχουν κατασχεθεί, σε επ’ αυτοφώρω συλλήψεις, ενώ έχουν υποβληθεί και «διοικητικά πρόστιμα».

Σε περίπτωση μάλιστα ελέγχου, σε όχημα χωρίς πινακίδες που μετέφερε ξυλεία, προηγήθηκε κυνηγητό σε δασική έκταση, όπου κατά την προσπάθεια των λαθροϋλοτόμων να αποφύγουν τη σύλληψη, επιχείρησαν να διεμβολίσουν τα οχήματα του Δασαρχείου.

Χωρικοί μας καταγγέλλουν (επιβεβαιώνεται από διαφορετικά άτομα, σε διαφορετικά χωριά) ότι παρακολουθούνται τα οχήματα του Δασαρχείου, ώστε να ενημερώνονται από συνεργούς τους οι λαθροϋλοτόμοι για τις κινήσεις των ελεγκτικών αρχών. Τσιλιαδόροι, τοποθετημένοι σε στρατηγικά σημεία, ενημερώνουν τους δράστες. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην λαθροθηρία και λαθροϋλοτομία, δυσχεραίνει την πάταξή τους από τις Αρχές.

Όσοι πολίτες έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο περιστατικό λαθροϋλοτομίας, πρέπει να ενημερώνουν επί τόπου και όχι εκ των υστέρων, στον αριθμό του Δασαρχείου 24220 – 21273 ή στα κινητά τηλέφωνα των δασοφυλάκων.

 

 

 
Αφήστε μια απάντηση