Αναστέλλεται για αύριο η κινητοποίηση των αγροτών – Ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού ΣυμβουλίουΜετά από ενημέρωση εκπροσώπου των αγροτών του Αλμυρού, η κινητοποίηση που ήταν προγραμματισμένη σήμερα Τετάρτη, αναβάλλεται αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Καλούνται λοιπόν οι αγρότες που έχουν τα τρακτέρ τους, αλλά και όσοι θέλουν να ακολουθήσουν στα μπλόκα της Εθνικής, να συγκεντρωθούν στις 10:00 π.μ. στη θέση “Πλατάνια”, ώστε στις 12:00 να ξεκινήσει το κομβόι.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από υποβολή πρότασης ψηφίσματος της “Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης”, συντάχθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμυρού, προς στήριξη των αγροτών.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την χρονική περίοδο.

Οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή των αντι-αγροτικών πολιτικών . Ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο διαλύουν την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη.

Τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την μείωση του κόστους παραγωγής και ο αγώνας για την διεκδίκηση τους, αποτελούν ουσιώδες ζήτημα επιβίωσης όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων .

Ο αγροτικός κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί μια πολιτική η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα. Οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας και του λαού της.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει συμπαράσταση στους αγώνες των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.