Στην Όθρυ ιδρύεται Βοτανολογικός Κήπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – έκδοση 6-2-2016 | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Στην Όθρυ ιδρύεται Βοτανολογικός Κήπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – έκδοση 6-2-2016Στην Όθρυ ιδρύεται Βοτανολογικός Κήπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από σχετικό αίτημα και επ’ αόριστον παραχώρηση που αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 3ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα (και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Κοκκωτών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, όπως ανέφερε ο Πρόεδρός του Ευστάθιος Πολυμέρου) παραχωρείται η έκταση των 60 στρεμμάτων που απαιτείται, στη θέση «Τσαϊράκι».

Όπως εξήγησε στους Συμβούλους αρμόδιος καθηγητής του Πανεπιστημίου, στον Κήπο θα αναπτυχθούν κτίσματα και εργαστήρια ήπιας μορφής, προσαρμοσμένα απόλυτα με το περιβάλλον, ενώ η Όθρυς επιλέχτηκε –αντί του Πηλίου- και προκειμένου να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης στην περιοχή, αφού θα προσελκύει –πέραν καθηγητών και φοιτητών- και πολλούς επισκέπτες.

Ο Βασίλης Μαμούρας πρότεινε την επ’ αόριστον παραχώρηση και ο Αντιδήμαρχος Άρης Καραγιώργος να διασφαλιστεί η εντοπιότητα όσων εργαζομένων προσληφθούν για το Βοτανολογικό Κήπο.

Ο Νίκος Τσανής και ο Κώστας Κρανάς τόνισαν ότι το έργο είναι αφορμή ανάπτυξης για τη γύρω περιοχή, αλλά και για την πόλη του Αλμυρού, όπως επίσης ότι ανοίγει και το δρόμο μιας μελλοντικής ευρύτερης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Αφήστε μια απάντηση