Το ράλι πάει …θάλασσα! Αλλάζουν φορέας και διαδρομές – Παραλιακό και σε χωριά του Αλμυρού το φετινό Ράλι – έκδοση 6-2-2016


Όλα αλλάζουν στο φετινό Ράλι Αυτοκινήτων, που θα γίνει στην περιοχή μας το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου, για ένατη φορά, ενώ φαίνεται ότι το «Ράλι Όθρυς» -όπως το ξέραμε- αποτελεί παρελθόν.

Κατ’ αρχήν αλλάζει ο φορέας υλοποίησης, αφού η γνωστή μας Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, μετά από απόφαση της οικείας Ομοσπονδίας, είχε το δικαίωμα μόνο δυο ετήσιων διοργανώσεων και –μετά απ’ αυτό- προτίμησε την Ανάβαση Πορταριάς και το Ράλι Κένταυρος. Επομένως, το Αλμυριώτικο Ράλι επέλεξε να διοργανώσει ο ΟΜΑΘ (Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας), με βασική διαφορά την πλήρη αλλαγή των δυο ειδικών διαδρομών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη διαδρομή θα σχεδιαστεί στον άξονα Αγίων Θεοδώρων – Σούρπης, ενώ η δεύτερη σ’ ένα τρίγωνο 6 χιλιομέτρων γύρω από τις Νηές.

Επίσης η παρουσίαση των αυτοκινήτων θα γίνει στην παραλία της Αμαλιάπολης, ενώ η τελετή λήξης στην κεντρική Πλατεία του Αλμυρού.

Όπως εξήγησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών στους Δημοτικούς Συμβούλους (τη σχετική εισήγηση έκανε ο Αργύρης Ρούσσας), το νέο Ράλι θα έχει έναν πιο παραλιακό προσανατολισμό, σε μια πανέμορφη διαδρομή, αποσκοπώντας να προσελκύσει περισσότερους αγωνιζόμενους αλλά και επισκέπτες, ενισχύοντας και τον τοπικό τουρισμό.

 

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.