“ΣΕΑ Hot Spot”: Έκκληση για βρεφική τροφή – Ευχαριστήριο του Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη


Θα έφτανε από την αυλόπορτα, στην πόρτα της οικίας μας το πρόβλημα, ήταν σίγουρο. Ήδη το απέραντο hot spot της Εθνικής, έχει αναστατώσει και τις υπόλοιπες τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμαρχος Αλμυρού, χθες έκανε γραφείο του τα ΣΕΑ όπου κατόρθωσε και σε συνεργασία με τους πάρα πολλούς εθελοντές που προσέτρεχαν κατά τη διάρκεια της μέρας, να ανακουφίσει προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων.

Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη, μας δήλωσε τα παρακάτω:

“Η κατάσταση θυμίζει χειροβομβίδα που έχουν απασφαλίσει και όπου πάει… Ευτυχώς εθελοντές προσέτρεξαν και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην “κουζίνα Αλληλεγγύης”, που χθες ετοίμασε περίπου 300 γεύματα και μαθαίνω ότι και σήμερα θα προσφέρει πολλές μερίδες φαγητό. Ευχαριστώ πολύ τους αστυνομικούς και τη Διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού οι οποίοι ξενυχτούν στους δρόμους, προσφέροντας κάθε βοήθεια, με ήθος και υπομονή. Ευχαριστώ τους πολλούς εθελοντές που έφθασαν με κάθε μέσο να βοηθήσουν και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έσπευσαν να φωτογραφηθούν, αλλά σε όλους όσους έδωσαν από το περίσσευμά τους και όχι μόνο. Χθες διαπίστωσα ότι δεν καλύπτονταν οι ανάγκες σε γάλα, ζήτησα να μου δώσουν τα άδεια κουτιά και καλύψαμε το γεύμα των παιδιών από όσες οικογένειες μπορούσαμε. Ζητούσαν κυρίως  γάλα Nestle No2 και τροφές για βρέφη. Σήμερα Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου θα διανείμουν τρόφιμα που εξασφαλίσαμε και σε συνεργασία με την 111 Π.Μ. θα διανεμηθούν περίπου 600 γεύματα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Διοικητή της 111 Π.Μ. Κωνσταντίνο Κελλάρη για την άμεση ανταπόκρισή του και όσους εργάζονται στις υποδομές της μονάδας ώστε να μαγειρέψουν και να συσκευάσουν τα τρόφιμα που θα διανείμουμε στους πρόσφυγες.”

Χθες η τοπική Εκκλησία προσέφερε το κατά δύναμιν και επανέρχεται σήμερα και με τη βοήθεια της Μητρόπολης με ρούχα και τρόφιμα. Επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι της ΕΡΤ Βόλου, η οργάνωση ΑΡΣΙΣ, η βιομηχανία ΕΨΑ, το τυροκομείο ΡΟΥΣΣΑΣ και το Σούπερ Μάρκετ Τσιανάκας, κλιμάκια κομάτων προσέφεραν τρόφιμα.

Στα γραφεία της εφημερίδας μας, “Λαός του Αλμυρού”, δίπλα στο Χρυσοχοείο Τσιγάνη κοντά στην πλατεία του Αλμυρού, συγκεντρώνουμε τρόφιμα (έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ). Δεν καλύπτονται οι ανάγκες κυρίως σε βρεφικό γάλα και γενικότερα βρεφική τροφή.

Οι προμήθειες θα φτάνουν στους πρόσφυγες με ίδια μέσα, ή με τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα ΣΕΑ ή στους υπαλλήλους της κοινωνικής μέριμνας του Δήμου, οι οποίοι θα τα διαθέσουν. Αυτά αναλόγως δρομολογίων. Η συνέργεια της κοινωνίας πρέπει να λάμψει. Ας μη περάσει κανένας πεινασμένος. Ας θυμούνται ότι οι Έλληνες κάποτε βοήθησαν. Ας διαφημίσουμε τον “Ξένιο Δία” άλλη μια φορά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2422024666.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.