Κύπελλο Σκάκι Θεσσαλίας: Πρόκριση για τους Τιτάνες Αλμυρού 

Την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φοίνικα Βόλου, σε πολύ καλό κλίμα και άψογα διοργανωτικά, η συνάντηση του Φοίνικα Βόλου με την αντίστοιχη των Τιτάνων Αλμυρού, στα πλαίσια του 1ου γύρου του Περιφερειακού Ομαδικού Κυπέλλου Σκάκι Θεσσαλίας 2016, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ., στα πλαίσια του 34ου Πανελληνίου Ομαδικού Κυπέλλου 2016,που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.).

Τελική νικήτρια, μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα, η ομάδα των Τιτάνων Αλμυρού με σκορ 1-3.

Η πρώτη νίκη στις σκακιέρες ήρθε για την ομάδα του Αλμυρού με το νεαρό Τιμπαλέξη Δημήτριο να επικρατεί του Νικολάου Βασίλειου στην τέταρτη σκακιέρα και αμέσως μετά ήρθε η ισοφάριση για το Φοίνικα Βόλου με τη νίκη του Καλούτσα Αρτέμη έναντι του Γαλατσίδα Δημήτριου στην τρίτη σκακιέρα.

Τελικά η νίκη και η πρόκριση στο 2ο γύρο για τους Τιτάνες Αλμυρού ήρθε μετά από πολύωρη μάχη και συγκλονιστικούς αγώνες στην πρώτη και τη δεύτερη σκακιέρα, όπου οι πιο έμπειροι σκακιστές του Αλμυρού, Ζγουλέτας Στέργιος και Ζγουλέτας Παναγιώτης, επικράτησαν των Οικονομίδη Σάββα και Αγραφιώτη Μάριου αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου έχουν ως εξής: ΣΚΑ.ΚΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Σ.Ο. ΦΑΛΑΝΗΣ: 3-1, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ – ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: 1-3, Σ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ – Φ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 1-3.

Οι νικήτριες ομάδες καθώς και η Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ (που προκρίθηκε άνευ αγώνος) προκρίθηκαν στον 2ο γύρο (ημιτελικά), η κλήρωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΦΟΙΝΙΚΑ ΒΟΛΟΥ (Ολυμπιονίκη Αγνώντα 6 με Κύπρου, τηλ.24210-46955 και 6979 534 690) παρουσία των αντιπροσώπων των ομάδων, την Τρίτη 5/4/16 και ώρα 19:30’.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο Θεσσαλίας αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα μπαράζ της 05/6/2016 με την ΕΣΣΘΧ-1, διεκδικώντας την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Ομαδικού Κυπέλλου 2016 (final 8), που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Ιουλίου 2016.

Πληροφορίες για τους αγώνες του κυπέλλου και γενικώς πληροφορίες για το σκάκι στη Θεσσαλία θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.: http://www.tessth.gr/

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.