Η ιστοσελίδα almyros.gr συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ
Η έκτακτη ψήφιση του ασφαλιστικού έχει ξεσηκώσει την κοινωνία μας. Οι δημοσιογράφοι πλήττονται επιπρόσθετα από την παράλογη, αντι-οικονομική ενοποίηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καλεί όλους σε απεργία από ώρα 6 π.μ. του Σαββάτου έως νεωτέρας, την οποία το almyros.gr θα τηρήσει.

Λαμβάνουμε mail συνεχώς από συνδικάτα της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος για απεργιακές κινητοποιήσεις. Σήμερα Παρασκευή 6/5 και ώρα 6μ.μ. στον Αγιο Νικόλαο, αλλά και στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 8/5 και ώρα 11 π.μ. έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις συνδικάτων της Μαγνησίας.

 

POSTER-i

 

Δημοσιεύουμε Δελτίο τύπου της ΠΟΕΣΥ:

Μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

  • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
  • Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Η ΠΟΕΣΥ πέρα από την αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο-καρμανιόλα, που εξανεμίζει όχι μόνο τα ασφαλιστικά αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία της πριν από την κατάθεση, προκειμένου να συζητήσει με το δημοσιογραφικό κόσμο για το ασφαλιστικό.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.