Πλήθος πιστών στο προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις - Λαός Του Αλμυρού

Πλήθος πιστών στο προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του εν ΒουνένοιςΤη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις τίμησε και φέτος πλήθος πιστών Αλμυριωτών, αλλά και από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησε τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, μετ’ Αρτοκλασίας και Κηρύγματος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2015 στο εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο και βρίσκεται στο Μπακλαλί.

Στα μέρη που έζησε, ασκήτεψε και μαρτύρησε ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος βρίσκεται το γραφικό ξωκλήσι, χτισμένο σε μια από τις πλαγιές της Όθρυς, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο όπου η φύση οργιάζει κάθε εποχή και ιδιαίτερα την άνοιξη, τότε που τιμάται η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου, το αγίασμα του οποίου πιστεύεται ότι έχει θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Μπέκας, αναφέρθηκε με συγκίνηση στα τελευταία θαύματα του Αγίου, κατά τα οποία παρίσταντο, μνημονεύοντας ότι από τα 15 του χρόνια βρίσκεται στη διακονία του Ναού και καλώντας τους πιστούς να πιστέψουν από καρδιάς στον Άγιο. Επίσης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του θρησκευτικού μνημείου, το οποίο ίσως θα έπρεπε να αξιοποιηθεί και με τη δημιουργία ενός μοναστηριού. Τέλος συνεχάρη τους πιστούς που συντηρούν και αναπτύσσουν δημιουργικά τον Ιερό Ναό και τον Περιβάλλοντα χώρο.

Αυτή τη στιγμή Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 7:30 το πρωί τελείται Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Κήρυγμα, Ακολουθία Αγιασμού στο πηγάδι του Αγίου Νικολάου με το σημάδι από πάτημα του αλόγου του, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα παρακάτω από το εξωκλήσι, και Αρτοκλασία.

 

Οι φωτογραφίες μας κοινοποιούνται απευθείας από την ιστοσελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… π.χ. για το facebook τοποθετήστε τον κέρσορα (βελάκι) πάνω στην εικόνα και πατήστε το “f” που θα εμφανιστεί!

 

 

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.