Σαρακατσάνοι και Ανατολικο-Ρωμυλιώτες τίμησαν τα ξωκλήσια τους - έκδοση 7-5-2016 - Λαός Του Αλμυρού

Σαρακατσάνοι και Ανατολικο-Ρωμυλιώτες τίμησαν τα ξωκλήσια τους – έκδοση 7-5-2016Το πρόγραμμα των ημερών που πέρασαν ήταν γεμάτο γιορτές για την Ευξεινούπολη.

Οι Ευξεινουπολίτες, μετά την Εβδομάδα των Παθών, έκαναν τη νύχτα – μέρα κατά την Ανάσταση από τα βεγγαλικά, την Κυριακή τσίκνισαν το χωριό απ’ άκρη σ’ άκρη, αλλά δεν παρέλειψαν αργότερα το απόγευμα, παρότι το κρύο αεράκι τους έντυσε χειμωνιάτικα, να πάνε στο Κουρί, στο πανέμορφο ξωκλήσι του Αη-Γιώργη για τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «η Στάνη», κέρασε άρτο, λουκούμια, κόλυβα και το παραδοσιακό κόκκινο αυγό, στους πιστούς που επισκέφθηκαν το ξωκλήσι.

Την επομένη το βράδυ τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός εις μνήμη των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο παρεκκλήσι τους στην άκρη της  Ευξεινούπολης και την επομένη Τρίτη πρωί η Θεία Λειτουργία.

Τη σκυτάλη πήρε ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, για την εορτή στην μνήμη του Οσίου Εφραίμ στο παρεκκλήσι του Οσίου Εφραίμ και Αγίας Τριάδας, στο άλλο άκρο της Ευξεινούπολης. Στις 4 Μαΐου τελέσθηκε Ιερά Παράκληση και αφίχθη η εικόνα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την Πέμπτη έγινε η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία.

Φιλόξενοι όπως πάντα οι Ανατολικο-Ρωμυλιώτες κέρασαν τους επισκέπτες του παρεκκλησίου.

 

 

 

 

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.