Πτωτική η Πασχαλιά για την τοπική αγορά – έκδοση 7-5-2016Αυξημένη κίνηση – μικρός τζίρος

Λίγες ελπίδες για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις μέχρι την Τρίτη

Ελαφρώς χαμηλότεροι ήταν οι τζίροι της πασχαλινής περιόδου φέτος στην αγορά του Αλμυρού, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτη Μπούντη, η επισκεψιμότητα των καταναλωτών ήταν αρκετή, με συγκεκριμένες μέρες όμως (Μ. Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) να ανεβάζουν τις πωλήσεις των καταστημάτων, που ωστόσο είχαν μια συνολική πτώση του Πασχαλινού τζίρου τους της τάξεως του -10 έως -20%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν αρχίσει από την περασμένη Τετάρτη στα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την προσεχή Τρίτη 10 Μαΐου, ενώ αύριο Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά προαιρετικά, σε όλη την επικράτεια, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ..

Στον Αλμυρό ωστόσο, μετά από τη γνωστή απόφαση της Ένωσης, ν’ ανοίγει μόνο τρεις προεόρτιες Κυριακές το χρόνο η τοπική αγορά, δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα αύριο Κυριακή (πέραν της απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΕΣΕΕ).

Άλλωστε -όπως τονίζει και ο κ. Μπούντης- είναι πάγια τακτική των ντόπιων εμπόρων να προσφέρουν καλύτερες τιμές στους πελάτες τους και δεν περιμένουν τις εκπτώσεις ή τις Κυριακές για κάτι τέτοιο.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.