Αγώνας δικαίωσης και ευχαριστίες από το προσωπικό του μάρκετ Καρυπίδη


 

Το Σάββατο 14 Μαΐου, ώρα 11 το πρωί διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη η έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Καρυπίδης, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το μάρκετ και οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Αλμυρού.

Ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ Καρυπίδης του Αλμυρού ευχαριστούν όλους τους φορείς και τον απλό κόσμο που βρίσκεται στο πλευρό τους.

Θυμίζουμε, ότι μια μέρα πριν επήλθε κατ’ αρχήν συμφωνία που βοηθά στην επαναλειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση εργασίας των περίπου 1.500   υπαλλήλων, επετεύχθη μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας «Καρυπίδη».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η κατ΄ αρχήν συμφωνία επετεύχθη μετά την κατάθεση από την εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» ενός δεσμευτικού πλαισίου επανεφοδιασμού των καταστημάτων της επιχείρησης και εξόφλησης των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Αυτή η κατ΄αρχήν θετική απόφαση δημιουργεί το πλαίσιο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει πως «θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει την εφαρμογή των δεσμεύσεων όλων των πλευρών με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας και εν γένει των εργασιακών σχέσεων».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.