Οι εξελίξεις γύρω από το «Ράλι Αλμυρός» – Ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του…- έκδοση 4-6-2016
«Το τοπικό ράλι πάει …θάλασσα! Αλλάζουν φορέας και διαδρομές – Παραλιακό και σε χωριά του Αλμυρού»…

Αυτοί ήταν οι τίτλοι του ρεπορτάζ, που καταχωρήθηκαν στο «Λαό του Αλμυρού», στην έκδοση της 6ης Φεβρουαρίου 2016.

Λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή του, το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου, σ’ ένα μήνα περίπου δηλαδή, από σήμερα.

Ζητήσαμε τη συνδρομή του Αργύρη Ρούσσα, εντεταλμένου Σύμβουλου του Δήμου Αλμυρού, αλλά και του Προέδρου του Ο.Μ.Α.Θ. (Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας) κ. Μόσχου, που ανέλαβε τη διεξαγωγή του τοπικού ράλι για πρώτη φορά, προκειμένου να έχουμε μια πρόγευση, για τις εξελίξεις που σημαδεύουν την προετοιμασία του.

Αφού αναφέρουμε, ότι το Ράλι «Αλμυρός» 2016, αποτελεί τον 3ο αγώνα του περιφερειακού κυπέλλου Κεντρικής Ελλάδος για το πανελλήνιο κύπελλο ασφάλτου, να τονίσουμε, ότι -σύμφωνα με τον κανονισμό της Ομοσπονδίας- οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από τον ΟΜΑΘ, μετά την 20η Ιουνίου και όχι πριν. Άρα είναι άγνωστο ακόμη πόσοι και από πού θα συμμετέχουν, γεγονός κομβικό για το συγκεκριμένο αγώνα, που διεξάγεται για πρώτη φορά, σε νέες διαδρομές συνολικού μήκους 50 περίπου χιλιομέτρων, κοντά στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής Αλμυρού.

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι θα μετέχουν και Αλμυριώτες οδηγοί και πληρώματα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το Ράλι «Αλμυρός» θ’ αρχίσει από την Κεντρική Πλατεία Αλμυρού το Σάββατο 9 Ιουλίου, όπου θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων από ώρα 10 το πρωί έως 1 μετά το μεσημέρι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει το σέρβις στο Γήπεδο της Σούρπης και ώρες 18.00 έως 20 η 1η ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων, μήκους 12,7 χιλιομέτρων, που αρχίζει αμέσως μετά το συγκεκριμένο χωριό, διέρχεται το δημόσιο δρόμο Αγ. Θεοδώρων – Πτελεού, μετά περνάει από το «Σταυρό» και καταλήγει στη μεγάλη κατηφοριά προς Σούρπη, εκεί ακριβώς που αρχίζουν οι μεγάλες ευθείες, πριν μπει δηλαδή κάποιος στην κωμόπολη.

Όποτε χρειαστεί να επιστρέφουν –εκτός αγώνα- τα αυτοκίνητα στους Αγίους Θεοδώρους, αυτό θα γίνεται μέσω της εθνικής οδού, από τον κόμβο της Σούρπης μέχρι των αντίστοιχο των Αγίων Θεοδώρων.

Το βράδυ του Σαββάτου, ώρα 20.30 στην Αμαλιάπολη θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση και θ’ ακολουθήσει μπιτς πάρτι στο ίδιο θέρετρο, για τη διασκέδαση οδηγών, πληρωμάτων και φίλων – επισκεπτών του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Το πρωί της Κυριακής ώρα 9 από την Αμαλιάπολη θα γίνει η εκκίνηση των αυτοκινήτων,  ακολουθεί δεκάλεπτο σέρβις ώρα 10 στους Αγίους Θεοδώρους και ώρα 10.30 η 1η διαδρομή στις Νηές, σ’ ένα τρίγωνο συνολικού μήκους 5,7 χιλιομέτρων, που θ’ αρχίζει από την κορυφή του βουνού, θα κατεβαίνει από το δεξί δρόμο προς την παραλία θα στρίβει αριστερά έως τα όρια του οικισμού και θα επιστρέφει από τον αριστερό (στενότερο) δρόμο πάλι στην κορυφή.

Η τρίτη –στη σειρά- διαδρομή, ώρα 12 το μεσημέρι, είναι η επανάληψη της γνωστής πρώτης (Σαββατιάτικης) Αγ. Θεόδωροι – Σούρπη και ώρα 12.30 έπεται η τελευταία, που είναι η επανάληψη στο τρίγωνο των Νηών.

αποτελεί τον 3ο αγώνα του περιφερειακού κυπέλλου κεντρικής Ελλάδος για το πανελλήνιο κύπελλο ασφάλτου Ο αγώνας θα κλείσει με τις πανηγυρικές απονομές, ώρα 4 το απόγευμα της Κυριακής, στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.