Η παράσταση των μικρών του Λαογραφικού Ομίλου ΠτελεούΤα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού, άνοιξαν φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Πτελεό με τον καλύτερο τρόπο. Την περασμένη Κυριακή 19 Ιουνίου παρουσίασαν την παράσταση «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών».

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών  είναι μια αμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1994, Αποτελεί την 23η ταινία μεγάλου μήκους της σειράς “Τα Κλασικά της Ντίσνεϋ”. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα βασίλειο λιονταριών στην Αφρική και είναι επηρεασμένη από το μυθιστόρημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Άμλετ.  Αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σε εισπρακτικότητα ταινία του 1994 και δεύτερη σε εισπραξιμότητα όλων των εποχών. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών πήρε δύο βραβεία Όσκαρ για τη μουσική της (τα τραγούδια συνέθεσε ο Έλτον Τζον και τη μουσική ο Χανς Ζίμερ) και Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία “Καλύτερη Ταινία – Μιούσικαλ ή Κωμωδία”.

Υπόθεση: Ο Σίμπα, λιονταράκι, γιος του Μουφάσα, χρίζεται βασιλιάς. Ο θείος του, Σκαρ, όμως εποφθαλμιά και συνάπτει συμμαχία με τις ύαινες για να πάρει εκείνος το θρόνο. Προκαλεί έτσι το θάνατο του Μουφάσα και εξορίζει το Σίμπα σίγουρος ότι κι εκείνος θα πεθάνει αβοήθητος. Όμως ο Σίμπα βρίσκει δύο φίλους, τον Τιμόν, τη σουρικάτα, και τον Πούμπα, το αγριογούρουνο, και αργότερα με τη βοήθεια της παιδικής του φίλης, Νάλα,  και του σαμάνου Ραφίκι, εκτοπίζει το Σκαρ και ξαναπαίρνει το θρόνο αποκαθιστώντας και την ισορροπία στη σαβάνα.

Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά:

Βογιατζή Ματίνα: Ύαινα

Γερογιάκομου Σία: Ραφίκι

Θεοδωρογιάννη – Χατζηπλή Ράνια: Τιμόν

Ιγγλέζος Θανάσης: Σίμπα

Ιγγλέζου Ελεάννα: Σκαρ

Καθάριου Δήμητρα: Καμηλοπάρδαλη

Καθάριου Μαρία: Λεοπάρδαλη

Κούκα Άννα – Μαρια: Ύαινα

Μπεκίρη Μαριλένα: Πούμπα

Μπουκόρος Γιώργος: Ύαινα

Ντερβίση Ορέστεια: Σαράμπη

Σαλάτας Κωνσταντίνος: Ελέφαντας

Σκούρα Μαρία: Νάλα

Τσουβαλιά Μαίρη: Ζάζου

Φαρμάκης Αποστόλης: Μουφάσα

Φαρμάκη Βένια: Ζέβρα

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.