Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Γκουντάρα για την Απελευθέρωση του Αλμυρού – έκδοση 30-7-2016Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Γκουντάρα με τίτλο: «17 Αυγούστου 1881 – Απελευθέρωση του Αλμυρού».

Το βιβλίο επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε, αφού σε λίγες ημέρες γιορτάζεται η 135η επέτειος της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, αποτελείται από 124 σελίδες και χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος έχουμε το χρονικό των μαχών στην Ιερά Μονή Ξενιάς και στον Πλάτανο, στο δεύτερο μέρος τη Συνθήκη του Βερολίνου με την οποία ρυθμίστηκαν τα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα, στο τρίτο μέρος έχουμε τον πανηγυρικό της 134ης επετείου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, που εκφώνησε ο συγγραφέας παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου και στο τέταρτο μέρος  την ομιλία του Θρασύβουλου Βελέτζα στους επαναστάτες της Μονής Ξενιάς την 24η Μαρτίου 1878, λόγια του Εθνικού μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη κλπ.

Στο βιβλίο υπάρχουν φωτογραφίες της περιοχής που έγινε τόπος επιχειρήσεων στην επανάσταση του 1878, φωτογραφίες αγωνιστών και ηρώων, μερικές μάλιστα για πρώτη φορά, όπως του Αρχιστρατήγου Θρασύβουλου Βελέτζα. Στο εξώφυλλο υπάρχει φωτογραφία μέρους του τείχους της Αρχαίας Άλου και στο οπισθόφυλλο μέρος του τείχους του ανακτόρου του Βελλή Πασά στη θέση Αη Γιάννης, στην παραλία Αλμυρού.

Νέο Βιβλίο Κ Γκ

 

Το βιβλίο, σε πολυτελή έκδοση, διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της πόλης του Αλμυρού σε πολύ προσιτή τιμή, ώστε να το προμηθευτούν όλοι, αφού είναι κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας, που σημαίνει πως δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι και προ πάντων από την παιδεία της νεολαίας μας.

‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εφημερίδα «Ο Λαός του Αλμυρού» και στην ηλεκτρονική της σελίδα Almyros.gr καθώς και στην υπεύθυνη κ Βιβή Τσιντσίνη για την μεγάλη της ευαισθησία σε θέματα ιστορίας, καθώς και για την χορηγία επικοινωνίας του βιβλίου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.