Ο ευπατρίδης συμπολίτης μας Ακριβόπουλος Ευάγγελος - έκδοση 13-8-2016 - Λαός Του Αλμυρού

Ο ευπατρίδης συμπολίτης μας Ακριβόπουλος Ευάγγελος – έκδοση 13-8-2016Ανακάλυψα ότι έχω έναν ιδιαίτερο γείτονα, έναν άνθρωπο που δεν φοβάται να εκφράσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αλλά και τη γνώμη του για τον Αλμυρό.

Ο Ακριβόπουλος Ευάγγελος, σήμερα διδάσκει Ιταλική Λογοτεχνία στη Γαλλία. Η πρώτη του κατοικία ήταν στο κέντρο του Αλμυρού, ενώ ως παιδί, έσπασε τα …δεσμά του από τον πυρήνα της οικογένειάς του και έζησε με τον θείο του, γνωστό σε όλους μας εικαστικό Ακριβόπουλο Θανάση (έργα του φιλοξενεί η Πινακοθήκη Αλμυρού), στον Βόλο, στην Αθήνα και έπειτα στη Γαλλία, όπου ακολούθησε κλασσικές σπουδές, αρχίζοντας από την ελληνική φιλολογία.

Ο κ. Ακριβόπουλος, απέκτησε τρεις κόρες, στις οποίες μετέδωσε το ελληνικό πνεύμα και την αγάπη για την πατρίδα τους. Μάλιστα, ο γάμος της μιας του κόρης έγινε στη Μακρινίτσα και πριν λίγες μέρες βάπτισε τα εγγόνια του στους Κωφούς, ενώ το γλέντι έγινε στον Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται πριν την Ανάβρα.

Μιλώντας για τον θείο του και την σχέση που είχαν, μας είπε χαρακτηριστικά «ήμουν τυφλός και είδα το φως μου, ακριβώς έτσι άνοιξαν οι ορίζοντες του μυαλού μου και της ψυχής μου».

Για πολύ ώρα τη συζήτησή μας μονοπώλησε η αγάπη του για το ελληνικό πνεύμα, την αξία του και την ανάγκη πρώτα εμείς οι Έλληνες να το κατανοήσουμε και να το προβάλουμε.

Αναφερθήκαμε επίσης στις εμπειρίες του στον Αλμυρό, τότε και τώρα. Με πικρία μας δήλωσε: «ο Αλμυρός είναι ένας προικισμένος, υπέροχος τόπος, αλλά η νοοτροπία χρειάζεται επεξεργασία».

Η συνάντησή μας έκλεισε με την ανανέωση του ραντεβού μας και την επόμενη χρονιά, καθώς η γενέτειρά του τον έλκει κάθε χρόνο και ζει κοντά της όλο και πιο πολύ.

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.