Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση-αφιέρωμα στο Στέφανο Κομμητά - Λαός Του Αλμυρού

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση-αφιέρωμα στο Στέφανο ΚομμητάΟ Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Αλμυρού Μαγνησίας «Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΜΜΗΤΑΣ», πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου το 4ο Εκπαιδευτικό – Πολιτιστικό – Χορευτικό Αφιέρωμα στον Δάσκαλο και Λόγιο του Γένους Κωφιώτη Στέφανο Κομμητά, «Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ», στην πλατεία των Κωφών.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Στεφάνου Κομμητά στο Κενοτάφιο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Κωφών ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες για τη ζωή και το έργο του.

Ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Κωφών, Λασκαρίδης Γεώργιος τιμήθηκε για την προσφορά του στο Δημοτικό Σχολείο των Κωφών. Στη συνέχεια προβλήθηκαν δρώμενα από τις κτηνοτροφικές ενασχολήσεις των κατοίκων του χωριού και το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με χορούς που παρουσίασε χορευτική ομάδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση τοπικών προϊόντων. Εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, όπως βότανα και μελισσοκομικά προϊόντα, τα οποία δοκιμάσαμε και πλέον θα τα αναζητούμε.

Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή μουσική απ’ όλη την Ελλάδα.
Κλαρίνο: Βαγγέλης Μπαντελάς, Βιολί: Τάσος Θάνος, Λαούτο: Αντώνης Βούλγαρης, Κρουστά: Ιάκωβος Μπανδιανούδης, Τραγούδι: Αντιγόνη Ιωάννου, Κούντριας Ιωάννης.
Τον Σύλλογο και τον Κωφιώτη μεγάλο δασκάλο, τίμησαν πλήθος επισήμων, πολιτικών και μελών πολιτιστικών συλλόγων, γεγονός που αποδεικνύει, ότι ο Σύλλογος έχει κατορθώσει να επιτύχει τον στόχο του, δηλαδή, ο Αλμυρός να θυμάται και να τιμά τον λόγιο του γένους μας Στέφανο Κομμητά.

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.