Εγγραφές στις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου και Αλμυρού
«Πρόκληση οι δυναμικές μουσικές, η ποικιλία των χορών, η σωματική ευεξία η κοινωνικοποίηση  και η γνωριμία με τον  πολιτισμό μας για τον οποίο έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι. Οι ελληνικοί χοροί, ιερή παρακαταθήκη, τεκμήρια καταγωγής και πολιτιστικής ταυτότητας είναι τρόπος επικοινωνίας έκφρασης και συναισθημάτων. Η τάση για το χορό ξεχωρίζει ως ένστικτη και οι Έλληνες πάντα πίστευαν ότι ήταν δώρο Θεού προς τον άνθρωπο για να μπορεί να ξεχνάει μέσω αυτού τους κόπους και τη θλίψη του ν’ ανακουφίζει και να εκφράζει τα συναισθήματά του».

Οι χορευτικές ομάδες του Λ.Ε.Β. συμμετείχαν στη διάρκεια του καλοκαιριού σε αρκετές εκδηλώσεις τοπικών και μη φορέων στις οποίες είχαν προσκληθεί και εμφανίστηκαν παρουσιάζοντας επιμελημένα προγράμματα χορών διαφόρων περιοχών,  όπως Πηλίου, Ανατολικής Ρωμυλίας, Θράκης, Νησιών του Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Δωδεκανήσων. Πιο συγκεκριμένα:

4  Iουνίου, Λάρισα: Συμμετοχή παιδικής χορευτικής ομάδας του ΛΕΒ στο   «4ο Παιδικό ανατολικορωμυλιώτικο αντάμωμα» στη Φιλιππούπολη της Λάρισας ως τιμώμενος σύλλογος.

 

 

7 Ιουνίου, παραλία Βόλου: Συμμετοχή χορευτικής ομάδας στην Γιορτή της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής-Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Η Ευρώπη στην περιοχή μου».

22 Ιουνίου, θέατρο «Άξιον Εστί» Βόλου: Συμμετοχή χορευτικής ομάδας (κρητικοί χοροί) στη συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων υπέρ του ΚΕΘΕΑ Βόλου.

16 Ιουλίου, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Π.Θ (Πάου Αργαλαστής Πηλίου). Χορευτική παράσταση του ΛΕΒ ενταγμένη  στο μουσικό φεστιβάλ («Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016»),  που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης εντός του Ιουλίου οι χορευτικές ομάδες του Βόλου και του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού συμμετείχαν σε  διαφορετικά φεστιβάλ χορού στην Πάτρα  α) στο 21ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού (22-24.7) και β) στο 12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (28.7-1.8.)  με εξαιρετική εμφάνιση σε χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας, οι οποίοι ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

6 Αυγούστου, Χορευτό Ζαγοράς:  Xορευτική ομάδα του Λ.Ε.Β εμφανίστηκε σε κοινή εκδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων  Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης σε μια εκδήλωση που ενθουσίασε ντόπιους και παραθεριστές.

12 Αυγούστου, Σμόκοβο: Συμμετοχή χορευτικής ομάδας ενηλίκων του ΛΕΒ- στο ετήσιο τοπικό καλοκαιρινό φεστιβάλ.

17 Αυγούστου, πλατεία Αλμυρού: Συμμετοχή χορευτικής ομάδας ενηλίκων  του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού του ΛΕΒ στην  επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού (οργάνωση Δήμου Αλμυρού).

27 Αυγούστου, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Π.Θ (Πάου Αργαλαστής Πηλίου). Δεύτερη χορευτική παράσταση του ΛΕΒ ενταγμένη  στο μουσικό φεστιβάλ («Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πάου 2016») του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ξεκινούν από αύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Λ.Ε.Β που λειτουργούν εδώ και πενήντα χρόνια  υπηρετώντας έναν  από τους βασικούς σκοπούς του,  που είναι η διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η  γνωριμία με σχετικούς τομείς όπως η μουσική, το τραγούδι και η ενδυμασία.

Τα μαθήματα  που απευθύνονται σε παιδιά από ηλικίας πέντε ετών και σε ενήλικες κάθε ηλικίας και εκπαιδευτικού επιπέδου λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο στην αίθουσα χορού του Λ.Ε.Β στην οδό Κύπρου με Αχιλλοπούλου, στην Νέα Δημητριάδα και στο Περιφερειακό Τμήμα Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων στον  Αλμυρό.

 

Τα μαθήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Εγγραφές- πληροφορίες για το Περιφερειακό Τμήμα Χορού  Αλμυρού στα τηλέφωνα 6981834938 κ. Ρούλα Καπράλου,6937737047 κ. Βέλλα Σπανού, και 6975857193 κ.. Σόνια Γώγουλα

Ισχύουν ειδικές τιμές για συνδρομές φοιτητών, πολυτέκνων και τριτέκνων.

 

Τα μαθήματα γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού κάθε Δευτέρα 4-8μ.μ (παιδικό- εφηβικό) και κάθε Τετάρτη 6-10μ.μ. (τμήμα ενηλίκων).

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.