Ο εορτασμός για τα 109 χρόνια της Ευξεινούπολης
Κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης, τιμά την επέτειο της θεμελίωσης της Ευξεινούπολης (1907, 109 χρόνια) διοργανώνοντας εκδηλώσεις μνήμης. Για το 2016, τελέστηκε αρτοκλασία σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, εκπρόσωποι των Συλλόγων των Σαρακατσαναίων και Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, του Αθλητικού Συλλόγου “Δήμητρα” και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.

Ο πατέρας Γεώργιος Χρ. Γιαννιός, μετά το πέρας της αρτοκλασίας αναφέρθηκε στον πνευματικό πλούτο που πρέπει να αφήσουμε στα παιδιά μας, στην αξία της δράσης των Συλλόγων της Ευξεινούπολης, αλλά και στην εκκλησία που λειτουργεί ως ομπρέλα με τη σκέπη του Θεού να ευλογεί και να αγκαλιάζει τους Ευξεινουπολίτες. Τέλος ευχήθηκε να βρισκόμαστε για πολλά έτη ακόμη στην επέτειο αυτή, αλλά να βρεθούν και άξιοι συνεχιστές.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλέκος Γαλατσίδας, στη σύντομη ομιλία του, περιέγραψε τα θετικά σημεία της θέσης του χωριού, αλλά και της δράσης των πολιτών, τονίζοντας τον προσφυγικό και πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα. Αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, αλλά και στα μελλοντικά σχέδια γύρω από τις τέχνες, τον πολιτισμό και τις συνεργασίες.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.