Έλεγχοι από την εφορία και 10 χρόνια καραντίνας για οφειλέτες χωρίς εισόδημα
 

Σε καραντίνα βάζει για μια δεκαετία η εφορία τους οφειλέτες που δεν έχουν περιουσία. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Εσόδων εάν ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο δεν βρεθούν επαρκή περιουσιακά στοιχεία για την εξόφληση, η οφειλή θα χαρακτηρίζεται ανεπίδεκτη είσπραξης. Στη συνέχεια όμως, και για δέκα χρόνια, οι οφειλέτες αυτοί δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα ή να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο ενώ όποιο περιουσιακό στοιχείο περιέρχεται στην κατοχή τους θα κατάσχεται από την εφορία. Πριν από αυτό ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει ψάξει για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο σε τράπεζες, θυρίδες, υποθηκοφυλακεία – στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – και θα έχει κατάσχει οτιδήποτε εντοπίσει. Την απαγόρευση των πλειστηριασμών ακίνητων αντικειμενικής άξιας έως 300.000 ευρώ, που είναι πρώτη κατοικία οφειλετών προς το Δημόσιο, προανήγγειλε στο μεταξύ την Πέμπτη αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όλες τις πιθανές πηγές πληροφόρησης για κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία θα «ξεσκονίζει» η Εφορία προτού χαρακτηρίσει ως ανεπίδεκτη μία οφειλή προς το Δημόσιο.

Ότι δηλαδή, η φορολογική διοίκηση εγκαταλείπει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για είσπραξη του χρέους αυτού, ενώ θα αφαιρείται και το όνομα του οφειλέτη από τη δημοσιευμένη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου.

 

 

…η συνέχεια στο παρακάτω link…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.