Επιτυχημένη η Ημερίδα του Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού – έκδοση 15-10-2016
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού, ΗΜΕΡΙΔΑ του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων επαρχίας Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με θέμα «Τεκμήρια Ιστορίας και Πολιτισμού του Βλαχόφωνου Ελληνισμού – η περίπτωση του Αλμυρού».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κύριοι:

  1. Μαγειρίας Μιχάλης, Πρόεδρος ΠΟΕΣΒ και Πρόεδρος ΠΒΑ, όπου μίλησε για τις δράσεις της παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτυονίας.
  2. Φορφόλιας Σπύρος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Ερευνητής, όπου αναφέρθηκε στην εγκατάσταση των Φρασιαριωτών Βλάχων ή Αρμαντόβλαχων, από τεκμήρια, συμβόλαια κτλ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Γεώργιος Μπιντάκας ευχαρίστησε, την κα Δωροθέα Κολυνδρίνη την οποία εκπροσώπησε ο κος Κίτσιος Γεώργιος, για την συνδιοργάνωση της ημερίδας,  τον κο Δημήτριο Εσερίδη τον οποίο εκπροσώπησε ο κος Νικόλαος Καλλές, για την παραχώρηση του Πολιτιστικού κέντρου καθώς επίσης τον κο Τσολάκη Μιχαήλ για τη βοήθεια που τους παρείχε στη μεταφορά της έκθεσης.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν επίσης:

ο κος Μουστάκας Ευάγγελος, αντιπρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Αφελφότητας «Τζιούρτζιας» της Αθαμανίας

Ο κος Ζιγγιρίδης Ευθύμιος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΠΟΛ

Εκπροσωπήθηκαν από μέλη τους:

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων επαρχίας και Αλμυρού

Ο Σύλλογος Καππαδόκων Αργιλοχωρίου

Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας

Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού

Ο Σύλλογος Αποστράτων

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε και έκθεση φωτογραφικού υλικού της τότε εποχής  η οποία παρέμεινε ανοιχτή και την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε σχολεία της περιοχής μας να την επισκεφτούν.

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.