Πρώτο χιόνι στα βουνά την 28η; – Κρύο για το τριήμερο – Η πρόγνωση έως την Κυριακή
Καιρός για Τσιπουράκι… Φθινοπωρινό, ίσως και χειμωνιάτικο, θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Από την Πέμπτη προβλέπονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω.

Για τον Αλμυρό η πρόβλεψη της θερμοκρασίας είναι από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου, με 3 μποφόρ ΒΔ.

Το Σάββατο στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια με βαθμιαία εξασθένηση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και στα νότια πιθανόν 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Την Κυριακή στα ανατολικά και νότια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχων. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.