Αφιερωμένη στην Kρήτη θα είναι η κοπή πίτας του Π.Τ. Λυκείου Ελληνίδων
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΟΛΟΥ

Έτος ίδρυσης 1920

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κοραή 79, 383 33 Βόλος

Τηλ & Φαξ : 24210 33938

e-mail: likioelinidonvolou   @   gmail   .  com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφιερωμένη στην Kρήτη θα είναι η εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου – περιφερειακού τμήματος χορού του Αλμυρού, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 1 το μεσημέρι, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κτήματος Παπαθανασίου-Τιμπλαλέξη στον Αλμυρό.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλαμβάνει: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από περιοχή της Κρήτης με τις χορευτικές ομάδες (ενηλίκων και παιδικής) του περιφερειακού τμήματος  Αλμυρού. Θα ακολουθήσει  γλέντι   με παραδοσιακή ορχήστρα και φαγητό. Tιμή συμμετοχής 10 ευρώ.

To Περιφερειακό  τμήμα  χορού Αλμυρού του Λυκείου  των Ελληνίδων Βόλου  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εξακτίνωσης του έργου της διάσωσης και προβολής της νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο  το Νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για ένα τμήμα δυναμικό που συνεχίζει την επιτυχή του πορεία αριθμώντας έως σήμερα ένα σημαντικό αριθμό χορευτών και εθελοντών, σε τμήματα για παιδιά και τμήματα ενηλίκων. Στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή της πλούσιας σε λαογραφικά στοιχεία επαρχίας Αλμυρού,  άλλες συναφείς δράσεις και η τόνωση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης του Αλμυρού. Η ομάδα εμφανίσεων του αλμυριώτικου περιφερειακού τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στην επταετή πορεία της,  εκτός από διάφορες εκδηλώσεις στον Αλμυρό και στο Βόλο   συμμετέχει με επιτυχία   σε αρκετές διοργανώσεις φορέων της περιοχής μας,   σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο με   πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό χαρακτήρα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.