Διάκριση μαθητών του Γενικού Λυκείου Αλμυρού στο διαγωνισμό “Θαλής”Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του ΓΕΛ Αλμυρού συγχαίρουν τους μαθητές Αρβανίτη Κων\νο και Τσαμπίρα Μαριάννα της Α΄ Λυκείου και Ηλιάκη Ευστάθιο της Β΄ Λυκείου για τη διάκρισή τους στο διαγωνισμό « Θαλής»  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 16 Νοεμβρίου  στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, ενώ η επόμενη φάση, ο «Ευκλείδης», έχει προγραμματιστεί για τις 28\1\2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλιάκης έλαβε μέρος σε μια Πανελλήνια Συνάντηση αριστούχων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων με τίτλο « Η Φυσική Μαγεύει». Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά στο ΤΕΙ Αθήνας στο Αιγάλεω το τριήμερο 16-17-18 Δεκεμβρίου. Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη  και δημιουργική συνάντηση είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή τους με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και να γνωρίσουν όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής. Στόχος της όλης προσπάθειας ήταν  να εισαχθούν οι μαθητές στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να αποσαφηνίσουν τις έννοιες που  τα συγκροτούν και να αποκτήσουν  κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Στους μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν εισηγήσεις με θέματα όπως:

  • Είναι τα μικρότερα σωματίδια που γνωρίζουμε στα αλήθεια στοιχειώδη;
  • Ποια είναι η προέλευση της μάζας;
  • Πού χάθηκε η αντιύλη;
  • Γιατί η βαρύτητα είναι τόσο αδύναμη σε σχέση με τις άλλες δυνάμεις;
  • Γιατί υπάρχουν τρεις οικογένειες σωματιδίων;
  • Πού χρησιμοποιούνται τα υπεραγώγιμα υλικά;
  • Πώς διαδίδονται τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο γήινο περιβάλλον;
  • Πώς θα εμποδίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη;
  • Θέμα της επιλογής των μαθητών

Η εισήγηση του Ηλιάκη παρουσιάστηκε την Κυριακή 18\12\16 και είχε θέμα: «Βαρυτικά κύματα».

Το Σάββατο 17-12-16 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του συνεδρίου  επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την οποία βραβεύτηκε ο καθηγητής κ. Βαρώτσος για το έργο και την προσφορά του.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε κάθε προσπάθεια που δίνει στους νέους μας τη δυνατότητα να διαφύγουν από το στενό κλοιό της καθημερινότητας και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά για να χαράξουν την πορεία τους στον κόσμο.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.