Χρ. Μπουκώρος για Σ/σμο Πτελεού: Επαναφορά επενδυτικού σχεδίου για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πτελεού - Λαός Του Αλμυρού

Χρ. Μπουκώρος για Σ/σμο Πτελεού: Επαναφορά επενδυτικού σχεδίου για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πτελεού

           Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την επαναφορά ισχύος του ήδη εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου, που αφορά στον εκσυγχρονισμό του ελαιοτριβείου του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού. 

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτελεού είχε καταθέσει το Νοέμβριο του 2014 επενδυτικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ελαιοτριβείου του, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας. Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο εγκρίθηκε ένα χρόνο μετά την κατάθεσή του, το Νοέμβριο του 2015 και αφορούσε στον οικονομικό καταμερισμό του έργου με δημόσια δαπάνη αλλά και ιδιωτική συμμετοχή.

Δυστυχώς, το έργο δεν κατόρθωσε να προχωρήσει, διότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καλούνταν μόλις σε δέκα ημέρες από την έκδοση της ηλεκτρονικής απόφασης να καταρτίσει τον πλήρη φάκελο δικαιολογητικών της τελικής πληρωμής της Δημόσιας Δαπάνης Κεφαλαίου. Πρόκειται για μια διαδικασία με μεγάλη γραφειοκρατία και ως εκ τούτου χρονοβόρα. Η ανάγκη επαναφοράς της ισχύος του ήδη εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου κρίνεται αναγκαία, καθώς αναμένεται να ενισχύσει τους ελαιοπαραγωγούς του Πτελεού και να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγή τους

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι το Υπουργείο  οφείλει να εξετάσει το αίτημα του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πτελεού Μαγνησίας, καθώς μόνο οφέλη θα φέρει στην περιοχή ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.