Η κοπή πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών – Παρουσιάστηκε η νεοσύστατη χορωδία | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών – Παρουσιάστηκε η νεοσύστατη χορωδίαΣτην ταβέρνα της οικογένειας Ζουμπουρλή, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, το περασμένο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.

Ο πατέρας Ευστάθιος Βαρβαρέλης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (νοστιμότατη, από τα χεράκια της Προέδρου).

Η πρόεδρος του Συλλόγου, παρουσίασε το νέο Δ.Σ. (Χριστίνα Γαρδικλή Πρόεδρος, Χριστίνα Μπαλτά Αντιπρόεδρος, Παρασκευή (Βιβή) Τσιντσίνη Γραμματέας, Αθανασία (Σούλα) Καραμάνου Ταμίας, Ευαγγελία Νταλαμπίρα Μέλος), ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους επίσημους προσκεκλημένους και τα μέλη και παρουσίασε τη νεοσύσταση χορωδία Μικρασιάτικου τραγουδιού. Μαέστρος και εμπνευστής η Μαριάννα Σαμαρτζή, την οποία ευχαριστούμε που σε τόσο σύντομο διάστημα μας βοήθησε να παρουσιάσουμε την πρώτη μας ψηφισμένη δραστηριότητα.

Ακολούθησαν βραβεύσεις σε μέλη του Συλλόγου για την παρουσία και προσφορά τους, καθώς και στα μέλη που εργάστηκαν για το κόσμημα του πάρκου Μικρασιατών, το πανέμορφο ξωκλήσι μας.

Τα μέλη που βραβεύτηκαν είναι οι: Μπελεγρίνης Χρήστος, Μπακάλης Νίκος, Καρατσώκης Γιάννης και οι εκλιπόντες Καλομοίρης Παναγιώτης και Έκτωρ Ηλίας. Πλακέτα απονεμήθηκε και στον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου επί σειρά ετών κ. Σάββα Μαυρογένη, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Τα μέλη που εργάστηκαν για το ξωκλήσι μας είναι οι:

Αυγουλάς Χαράλαμπος, Αυγουλάς Γεώργιος, Μαυρογέννης Γεώργιος, Κοντομάνος Αριστείδης, Μπαλτάς Δούκας, Μπελεγρίνης Νικόλαος, Ελευθερίου Βασίλειος και Νάτζιος Στέργιος. Το Δ.Σ. αποφάσισε να τοποθετήσει στο ξωκλήσι την πλακέτα με τα ονόματά τους, τιμής ενέκεν της ακάματης εργασίας τους.

Η οικογένεια Καραμάνου, προσέφερε τις πίτες που κεράστηκαν στα τραπέζια. Το κέρασμα – γλυκό, προσέφερε η Αντιπρόεδρος, Χριστίνα Μπαλτά.

Την εκδήλωσή μας έντυσε μουσικά ο Κώστας Κυρίτσης, ο οποίος με υπομονή, δέχθηκε τις παραγγελιές μας, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι τις 5 το πρωί.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μπουκώρος και ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ενώ η Υφυπουργός κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, έστειλε χαιρετισμό, αφού ανειλημμένες υποχρεώσεις της δεν της επέτρεψαν να παρευρεθεί.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο πρώην πρόεδρος των Βλάχων και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τσούτσας, το μέλος της ΕΚΠΟΛ και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ευθύμης Ζιγγιρίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού Αλέξανδρος Σκορδάς, ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού Κωνσταντίνος Γκουντάρας, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής – Ρεμπέτικο Παναγιώτης Μαυρογένης.

 

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς της λαχειοφόρου μας:

Τη βιομηχανία sovel Αλμυρού, για την τηλεόραση

Τη σχολή οδηγών Μπίκος Απόστολος και Πέππας Δήμος, για τη δωροεπιταγή που αντιστοιχεί σε μαθήματα

Τη σχολή οδηγών Κόμνος Απόστολος, για τη δωροεπιταγή που αντιστοιχεί σε μαθήματα

Το καφέ The Ritz των Σπανού, Αυγουλά και Κυριάκου, για τη δωροεπιταγή 40 ευρώ για το κατάστημα της Κατερίνας Μπάρδα

Τον Κωνσταντίνο Κουμπούρα για το αρνί

Και την γνωστή – άγνωστη που προσέφερε χρηματικό έπαθλο

Τον κ. Αραμπατζή για τα δυο βαζάκια μέλι

Το “Ανθοπωλείο” Μαυρογένη για τα λουλούδια

Τον Παναγιώτη Μαυρογένη για το καναρίνι

Το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων “Η Στάνη” για το Λεύκωμα

Το ποδήλατο που κληρώθηκε είναι προσφορά του Συλλόγου

Ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ τις ιστοσελίδες almyrosinfo.gr, almyros.gr και την εφημερίδα “Λαός του Αλμυρού” για την προβολή και κάλυψη της εκδήλωσης.

 

Οι καταγόμενοι από τη Μικρά Ασία που θέλουν να εγγραφούν ως μέλη μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματέα του Συλλόγου στο 6972455190. Στον ίδιο αριθμό επικοινωνίας μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη χορωδία (ανεξαρτήτως καταγωγής).

 

 
Αφήστε μια απάντηση