Εκδήλωση στον Αλότοπο με τον Βασίλη Λέκκα από τους Φίλους Μουσικής
Σας ενημερώνουμε ότι το προσεχές Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 21.30′ θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με τον γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα, στην αποθήκη της ΑΛΑΤΟΣΤΡΑΤΑΣ.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το απότελεσμα της συνεργασίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού “Ρεμπέτικο” με την Κοιν.Σ.Επ. “ΑΛΟΤΟΠΟΣ”.

Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα, με τους Γιάννη Σπάθα, Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μονο μουσικής, που πολλά από τα τραγούδια τους θα ακουστουν στην παρασταση, από την οποια δεν θα λείψουν και ακυκλοφορητα τραγουδια. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια απο την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία που έγινε στο 2015 με τίτλο <ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΡΩΤΗΣΑ> σε μουσική της Βάσως Αλαγιάννη, καθώς επίσης τραγούδια απο τον δίσκο με τον τίτλο <ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ>, ένα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη,που και αυτός κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά.

Επισης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.

Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α.Δαβαράκης, ο Ε.Αρανίτσης, Μανος Ελευθεριου, Μαρια Παπαδακη, Γιαννης Σπυροπουλος<Μπαχ> και φυσικά θα είναι εκτεταμένη η αναφορά στον Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάνου κλπ.

Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, θα μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας

 

ΛΕΚΚΑΣ - ΑΛΟΤΟΠΟΣ

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.