Αποκριά και Τσιλίμπουρδα Βρύναινας | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Αποκριά και Τσιλίμπουρδα ΒρύναιναςΤο Σαββατοκύριακο που πέρασε οι Βρυνιώτες έδωσαν μαθήματα διασκέδασης.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στα πέριξ του χωριού πραγματοποίησαν το Άναμμα της Φωτιάς όπως ορίζει το έθιμο, ενώ την Κυριακή, έκαναν “τα τσιλίμπουρδα”, με όλες τις ετοιμασίες και “τιμές”. Ο Εξωραϊστικός Συλλογος Βρυναίνης, είναι ο ηθικός αυτουργός των ετοιμασιών. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με τους νεώτερους κυρίως του χωριού, ετοίμασαν πολλά δρώμενα, κυρίως χορευτικά. Η νύφη με τη μακρυά γενιάδα και τα κόκκινα μαλλιά, έσυρε τον πρώτο χορό, για να ακολουθήσουν πολλοί ακόμα αποκριάτικοι και σατιρικοί χοροί, ενώ η δασκάλα του χωριού, μας μιλούσε για τις περιπέτειές της, στις πανσιόν της Εθνικής.

Το κρασί έρρεε άφθονο, τα ψητά της ώρας καταναλώνονταν πριν κρυώσουν, ενώ οι γυναίκες είχαν ετοιμάσει τόσα εδέσματα, που τάιζαν όλα τα ζωνταντά της Όθρυος και όχι μόνο τους παρισταμένους.

Πριν φύγουμε δοκιμάσαμε από το “αγίασμα” του κ. Καλτσά, ένα ροδίτη υπέροχο και υποσχεθήκαμε ότι θα γυρίσουμε και πάλι στην όμορφη πλατεία της Βρύναινας με το όμορφο καμπαναριό, να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε με τους νέους φίλους που κάναμε.

Ευχαριστήριο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας «Η ΟΘΡΥΣ »

Σχετικά με την αποκριάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26-02-2017 στη Βρύναινα, ευχαριστούμε από καρδιάς τα Κρεοπωλεία: Ντόντης Σπύρος, Μητράκος Ηλίας, Δήμου, Μαργέλος, Βαλαμούτης, Στέλιος, τις Κάβες: Ιωνόδη, Ράπτης Βασίλειος, Αλεξίου-Σαμαράς, Γώγουλας Ηλίας, super market Μπούρχας, super market Τσανάκας, τα καταστήματα Τυροκομικών: Ανδρέας & Ηλίας Τσαγκάρης, Δαλακούρας,  Χρήστος Αναγνώστου, τα πρατήρια άρτου: Αθανάσιος Γαρδικλής, Αθανάσιος Κωστόπουλος, Βασιλική Βουρλίτση, Δελημπορίδης, το κατάστημα  Χαρτικών-Πλαστικών: Βασίλειος Χουλιαράς, τον Απόστολο Κλιάρη για τα κάρβουνα και το Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Γεώργιος Παλιάς για την προσφορά τους.


 
Αφήστε μια απάντηση