Ακόμη μια διάκριση για Αλμυριώτες μαθητές στο Ανοικτό Νεανικό Τουρνουά Σκάκι


Μεγάλη επιτυχία για τους νεαρούς σκακιστές της Μαγνησίας που συμμετείχαν στο Ανοικτό Νεανικό Τουρνουά Σκάκι U1800, το οποίο συνδιοργάνωσαν στη Λάρισα στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017 η Α.Σ.Α. Λάρισας, ο Σ.Ο. Φαλάνης και ο Σ.Σ. Λάρισας και ήταν το πρώτο από τα έξι της σειράς GP, καθώς κατέκτησαν τα δύο από τα τρία μετάλλια του τουρνουά και γενικώς πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις στην τελική βαθμολογία.

Συγκεκριμένα την πρώτη θέση του τουρνουά 6 γύρων, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 35 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες από τη Θεσσαλία, κατέκτησε ο Ζγουλέτας Ιωάννης από τον Αλμυρό που ανήκει στη Σ.Ε. Βόλου με 5,5 βαθμούς και τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ από το Βόλο που ανήκει στο Σ.Ο. Βέροιας με 5 βαθμούς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δριστέλλας Νεοκλής από το Σ.Ο. Φαλάνης Λάρισας με 4,5 βαθμούς.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Ιωάννης Ζγουλέτας άρχισε να ασχολείται με το σκάκι στην ηλικία των 8 ετών. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στη Θεσσαλία, όπου έχει διακριθεί καταλαμβάνοντας  τις πρώτες θέσεις, ενώ έχει καταφέρει να ενταχθεί στην πρώτη δεκάδα όσες φορές έχει πάρει μέρος σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Οι δύο νεαροί σκακιστές από τη Μαγνησία έφτασαν στην κορυφή μέσα από συναρπαστικούς αγώνες, διάρκειας ο καθένας 40’+15’’ η κίνηση για τον κάθε αγωνιζόμενο, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που τους παρακολουθούσαν ενώ στον μεταξύ τους αγώνα, που έκρινε εν πολλοίς και την πρώτη θέση στο τουρνουά, ήρθαν ισόπαλοι.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Αγραφιώτη Μάριο του Α.Σ. Φοίνικα Βόλου που τελικά τερμάτισε στην 6η θέση με 4 βαθμούς.

Στο τουρνουά συμμετείχαν επίσης από το Βόλο οι Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα (Σ.Ο. Βέροιας) 11η θέση με 3,5 βαθμούς, Αγραφιώτης Ίωνας (Α.Σ. Φοίνικας Βόλου) 12η θέση με 3,5 βαθμούς, Δημητριάδης Ευάγγελος (Α.Σ. Φοίνικας Βόλου) 15η θέση με 3 βαθμούς και Τζαμτζής Σάββας (Σ.Ε. Βόλου) 17η θέση με 3 βαθμούς.
Το ραντεβού των νεαρών σκακιστών και σκακιστριών της Θεσσαλίας ανανεώθηκε για το Ομαδικό και Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Θεσσαλίας 2017, που διοργανώνεται φέτος μετά από πολλά χρόνια στο Βόλο (13ο Δημοτικό Σχολείο, Παγασών & Αναλήψεως) το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου 2017 και αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 200 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη Θεσσαλία.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στιν ιστοσελίδα της Τ.Ε.Ε.Σ.Θ.: http://www.tessth.gr/

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.