Καίρια ερωτήματα για τη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού κλιμακίου θέτει ο Ε. Ζιγγιρίδης


Με παρέμβασή του για τη μετεγκατάσταση του Πυρσβεστικού κλιμακίου Αλμυρού, ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης, θέτει καίρια ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ποιότητα ζωής, την προστασία της φύσης και της περιουσίας των Δημοτών του Αλμυρού. Ακολουθεί το κείμενο-Δελτίο τύπου της παρέμβασης:

Στα πλαίσια της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής συνεχίζεται ο «διωγμός» των υπηρεσιών που σχετίζονται με το δημόσιο. Η αποψίλωση των υπηρεσιών (ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΑ, αποδυνάμωση ΕΣΥ) από την πόλη μας οδηγεί σε συρρίκνωση  της οικονομικής δραστηριότητας στον Αλμυρό και σε απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών με συνέπεια  την απαξίωση και την υποβάθμιση της περιοχής μας.

Το τελευταίο «θύμα» αυτής της πολιτικής, ασχέτως εάν γίνεται για τους ίδιους ή διαφορετικούς λόγους, είναι η απομάκρυνση του  Πυροσβεστικού  Κλιμακίου Αλμυρού το οποίο μεταφέρεται στην Τεχνική Βάση Δρυμώνα, στην Εθνική Οδό με απόφαση η οποία αποτυπώνεται στο ΦΕΚ 1139 που δημοσιεύτηκε στις 31/3/2017.

Το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί ότι οι υφιστάμενες παρεχόμενες υπηρεσίες θα συνεχιστούν χωρίς να  διαφοροποιηθούν αρνητικά ούτε στο ελάχιστο, ειδικά σε ένα δήμο ο οποίος μαστίζεται από πληθώρα πυρκαγιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλμυρού καλύπτει περίπου 550.000 τ.χ  περιλαμβανομένου και του όρους της Όθρυος. Ήδη λόγω της τεράστιας έκτασης το τμήμα θεωρείται υποστελεχωμένο ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Με τον νέο σχεδιασμό οι επιχειρησιακές ανάγκες του κλιμακίου θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα την μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας του.

Τίθενται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες τα οποία απασχολούν τους δημότες Αλμυρού.

Πόσα οχήματα περιπολίας θα έχουμε στον Αλμυρό;

Για πόσες περιπολίες επαρκεί το πλήρωμα του Πυροσβεστικού κλιμακίου;

Θα αυξηθεί η δύναμη του Αλμυρού σε στόλο και πληρώματα;

Τι θα γίνει αν τελικά έρθει η Fraport στο Αεροδρόμιο και πρέπει να υποστηριχθεί από το συγκεκριμένο κλιμάκιο;

Τι προβλέπει ο νέος Καλλικράτης… Πως θα διαμορφωθούν τότε τα πράγματα; Τι θα ανήκει ως ευθύνη στον Δήμο και τι στην κεντρική υπηρεσία;

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνει ο Δήμος Αλμυρού;

Εάν αυτά τα ερωτήματα δεν απαντηθούν με τρόπο ο οποίος θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος, προσφέροντας τις ίδιες αλλά και πιο ενισχυμένες υπηρεσίες στους δημότες, τότε θα υπάρξει έλλειψη αίσθησης ασφάλειας των δημοτών και θα δημιουργηθούν καταστάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε δυσάρεστα συμβάντα ακόμη και σε απώλειες ζωής.

Ίσως θα εξυπηρετούσε καλύτερα  τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας η παραμονή του υφιστάμενου κλιμακίου στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και η δημιουργία νέου κλιμακίου  το οποίο θα εξυπηρετεί  μόνο τις επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» .

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να λάβουν υπόψη τους πρώτα τις ανάγκες 18.500 κατοίκων του δήμου μας και μετά να εξυπηρετήσουν όποιες άλλες ανάγκες από όπου και να προέρχονται αυτές.

 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΖΙΓΓΙΡΙΔΗΣ

Πρώην Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Μέλος Δημοτικής Διαβούλευσης Δήμου Αλμυρού

Πρόεδρος Συλλόγου Καππαδοκών Δήμου Αλμυρού

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.