Πένθος – Ευχαριστήριο | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Πένθος – ΕυχαριστήριοΕπίλογος ενός αιώνα ζωής

Ευχαριστούμε τους συγγενείς και τους φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στην εξόδιο ακολουθία του αγαπημένου μας, πατέρα και παππού, Κωνσταντίνου Αθ. Τσόγκα που «έφυγε» πλήρης ημερών.

Γεννήθηκε στην Χαμάκ και ‘ήταν ο τελευταίος από τα εννέα αδέρφια που ήταν όλα κορίτσια. Έζησε έναν γεμάτο αιώνα, έναν αιώνα γεμάτο πίκρες, χαρές, κακουχίες και πολέμους. Πέντε χρόνια μόνο ήταν φαντάρος και καθόλου για τα δικά του συμφέροντα. Τον θάνατο τον βίωσε από μικρό παιδί και είχε συμφιλιωθεί μαζί του, «να ζήσετε εσείς » έλεγε πάντα, «που είστε νέοι». Ήταν όμως ο ίδιος έφηβος.

Ήταν το σύμβολο του Αχιλλείου, η σημαία του, ήταν το ΚΤΕΛ και το ταχυδρομείο.

Στο καφενείο του ανδρώθηκαν γενιές και γενιές. Εκεί μαζί με την σύζυγο του την Γραμματή, τέκνο της προσφυγιάς, γράψανε την δικιά τους προσωπική ιστορία και αναθρέψανε την οικογένεια τους.

Όλοι όσοι τον γνώρισαν θυμούνται την καλοσύνη του και την απλότητα του που εκφραζόταν μέσα από το χαμόγελο του, την ζεστή ήρεμη φωνή του και το πάντα γεμάτο χέρι του με τις περίφημες καραμελίτσες που τόσο απλόχερα έδινε για το γλυκασμό των ανθρώπων, των συνανθρώπων του χωρίς να τους ξεχωρίζει, γιατί ήταν άνθρωπος.

 

Τα παιδιά, τα εγγόνια, το δισέγγονο
Αφήστε μια απάντηση