Αλμυριώτισσα νίκησε το φόβο της ενδοοικογενειακής βίας Διεκδικεί τη ζωή της - Κέρδισε το δικαστήριο και ζητά εργασία - Έκδοση 13-5-2017 - Λαός Του Αλμυρού

Αλμυριώτισσα νίκησε το φόβο της ενδοοικογενειακής βίας Διεκδικεί τη ζωή της – Κέρδισε το δικαστήριο και ζητά εργασία – Έκδοση 13-5-2017Στις περισσότερες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι γυναίκες φοβούνται και σιωπούν. Όχι όμως για την Αλμυριώτισσα συντοπίτισσα μας η οποία έσπασε τη σιωπή, κατήγγειλε το περιστατικό και διεκδίκησε την ψυχική της υγεία και ελευθερία.

Δίπλα της στάθηκαν οι γονείς της, αλλά και γενικότερα το συγγενικό της περιβάλλον. Μάλιστα στο γεγονός που στάθηκε η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι της ανοχής, κοντινό της συγγενικό πρόσωπο υπήρξε μάρτυρας και κατέθεσε πριν λίγες μέρες και στο δικαστήριο όλα όσα είδε και άκουσε.

Πριν δυο καλοκαίρια, μετά από το τελευταίο περιστατικό βίας, η γυναίκα νοσηλεύτηκε με στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, με κακώσεις και ακολούθησε θεραπεία για σοβαρή σωματική βλάβη.

Υποβλήθηκε ποινή σε συνολικά 25 μήνες φυλάκισης, στον πρώην σύζυγο της καταγγέλλουσας, ο οποίος άσκησε έφεση.

Η περίπου 45χρονη γυναίκα, αντιμετώπισε μεγάλες προκλήσεις από την τοπική κοινωνία. Δυστυχώς η νοοτροπία ότι οι γυναίκες, όλα, πρέπει να τα ανέχονται για να… κρατήσουν το σπίτι τους, εκφράζεται από πολλούς, ιδιαιτέρως ηλικιωμένους.

Έκτοτε, δεν μπόρεσε να βρει εργασία. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει ρεύμα στο σπίτι το οποίο διαμένει, όπως και ότι στο δικαστήριο υπερασπίστηκε τη θέση της χωρίς δικηγόρο, καθώς δεν θα μπορούσε να τον πληρώσει.

Παρακαλούμε, όποιος μπορεί να προσφέρει εργασία, να επικοινωνήσει με την εκδότρια της εφημερίδος μας στο 6972455190, η οποία μετά από διασταύρωση στοιχείων του καλούντα, θα δώσει τα στοιχεία της 45χρονης.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο τηλέφωνο μπορούν να καλούν, όσες γυναίκες ζητούν άσυλο μετά από περιπτώσεις ενδο-οικογενειακής βίας. Υπάρχει ένα δίκτυο γυναικών που βοηθούν όσες προστρέχουν, να βρουν προσωρινό άσυλο και τις βοηθάμε μόνο εάν επιθυμούν, να καταφύγουν σε πιο οργανωμένο κέντρο ή στην αστυνομία για καταγγελία. Ο λόγος της συμμετοχής μας σ’ αυτό το δίκτυο, είναι και ο λόγος που δεν δημοσιεύουμε περιπτώσεις ενδο-οικογενειακής βίας, παρά μόνο όταν μας το ζητήσουν τα φυσικά πρόσωπα και μόνο μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνουμε ότι έχουμε λεπτομέρειες του ρεπορτάζ, όπως ονόματα ηλικίες και ημερομηνίες, τα οποία δεν δημοσιεύουμε, για να μη «φωτογραφίσουμε» τους εμπλεκομένους.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.