Επιτυχημένη η 9η Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Καρκίνος» - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Επιτυχημένη η 9η Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Καρκίνος»
Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 9η Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη και Καρκίνος», που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ» με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Η ενημέρωση αφορούσε τέσσερα θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος που κρίνονται απαραίτητα για την πρόληψη αλλά και για τη διασφάλιση της καλής υγείας, ενάντια στον καρκίνο. Συντονιστής της εκδήλωσης ο Ευξεινουπολίτης καθηγητής χειρουργικής Α.Π.Θ κ. Γεώργιος Μπασδάνης. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν:

  • «Καρκίνος Θυρεοειδούς» με ομιλητή τον κ. Παπαβραμίδη Θεοδόση, Καθηγητή χειρουργικής Α.Π.Θ
  • «Καρκίνος Προστάτη» με ομιλητή τον κ. Μπέκο Αθανάσιο, Ουρολόγο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
  • «Καρκίνος Μήτρας» με ομιλητή τον κ. Πάντο Γεώργιο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ
  • «Καρκίνος Στόματος» με ομιλητή τον κ. Δαλαμπίρα Στυλιανό, Καθηγητή Γναθοχειρουργικής Α.Π.Θ

Το παρών έδωσαν ο κ. Βασίλειος Χατζόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Θεσσαλίας, ο κ. Χρήστος Μπουκώρος Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, ο κ. Ευθύμης Ζιγγιρίδης μέλος της ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας και πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού πάτερ Γεώργιος Μπέκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλές Νικόλαος, ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης πρόεδρος Τ.Ε Βόλου, ο Εντετελμένος Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού κ. Ρούσσας Αργύριος, ο Περιφεριακός Σύμβουλος κ. Λιούπης Αθανάσιος , ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύριος Τέφογλου, ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης Γαλατσίδας Αλέξανδρος, η Δ/ντρια του Γενικού Λυκείου Αλμυρού κ. Χρύσα Μαρδάκη, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, η πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη.

Αυτό που αποκομίσαμε όσοι παρευρεθήκαμε, είναι πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
Αφήστε μια απάντηση