Χωρίς ρεύμα ο Καλλικρατικός Δήμος Αλμυρού – Ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι καταστρέφουν καλλιέργειες


Χωρίς ρεύμα είναι ο Καλλικρατικός Δήμος Αλμυρού για την τελευταία μία ώρα τουλάχιστον, δηλαδή από τις 16:30 έως αυτή τη στιγμή, 17:30. Νωρίτερα σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση με αρκετό χαλάζι, το οποίο κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Αναμένουμε νεότερα από τους υπευθύνους για τη ζημιά στο δίκτυο και την πιθανή ζημιά στις καλλιέργειες. Μέχρι στιγμής από επιβεβαιωμένες πληροφορίες η βλάβη είναι στον υποσταθμό του Πλατάνου και έχει νεκρώσει ολόκληρο το δίκτυο του ευρύτερου Δήμου Αλμυρού.

Την Κυριακή, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δίνουν δυστυχώς μεγάλες ποσότητες νερού για την περιοχή μας. Μακάρι να διαψευστούν.

Το βίντεο είναι από τη σημερινή νεροποντή και το χαλάζι, περίπου ώρα 16:15.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου στα θέματα Γεωργίας κ. Άρης Καραγεώργος, ήδη έχει κάνει την περιοδεία του σε αγροτικές περιοχές και έχει καταγράψει την κατάσταση… Δήλωσε στον “Λαό”: “Είναι μεγάλες οι διαφορές από περιοχή σε περιοχή… Σήμερα περισσότερο νερό έπεσε στον Αλμυρό και προς τη θάλασσα, λιγότερο στην Ευξεινούπολη. Ευτυχώς το χαλάζι δεν ήταν πολύ. Και στο βουνό έριξε χαλάζι. Δεν μας ανησυχεί όμως τόσο αυτό, όσο το νερό που έπεσε τις τελευταίες μέρες στον Αλμυρό. Ειδικά στα σανοδοτικά της επαρχίας Αλμυρού, όπως μπιζέλι κτηνοτροφικό, βίκος κτλ. μιλάμε για ολοσχερή καταστροφή. Αναμένουμε να δούμε τον καιρό και τις επόμενες μέρες, καθώς κάποιες προβλέψεις δίνουν από Σάββατο βράδυ κλιμάκωση των φαινομένων.”

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.