Μιανμάρ: Εξαφανίστηκε στρατιωτικό αεροσκάφος με 116 επιβαίνοντεςΣτρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ (συνορεύει με την Ταϋλάνδη) που μετέφερε περισσότερα από 100 άτομα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την παραλιακή πόλη Μιέικ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) και είχε προορισμό τη Γιανγκόν, αλλά η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταγουέι και -σύμφωνα με νεώτερο τηλεγράφημα- εντοπίστηκαν συντρίμια στη θάλασσα.

To κινεζικής κατασκευής αεροσκάφος τύπου Y-8 μετέφερε συνολικά 105 άτομα, σύμφωνα με αξιωματούχο της πολιτικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο Μιέικ. Νωρίτερα, πηγή είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 105 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί το αεροσκάφος.

«Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στο αεροσκάφος μετά την απώλεια της επικοινωνίας» σημείωσε ο αξιωματούχος από την Μιανμάρ. Είπε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν «φυσιολογικές» και υπήρχε καλή ορατότητα όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.