12 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στο ΛονδίνοΣτους 12 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά στο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Φόβοι κατάρρευσης του φλεγόμενου κτιρίου στο βόρειο Κένσινγκτον, με τις Αρχές να έχουν αποκλείσει μεγαλύτερο μέρος γύρω από το κτίριο.

Όπως αναφέρει η Evening Standard, η αστυνομία έχει δημιουργήσει μία ζώνη αποκλεισμού γύρω από το 24ώροφο κτίριο.

Πυροσβέστης που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελέγχει την στατικότητα του κτιρίου. Άγνωστη είναι ακόμα η αιτία της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 12 και ότι δεν αναμένεται να βρεθεί άλλος επιζών στο κτίριο. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είχε κάνει λόγο νωρίτερα για «πολλούς» αγνοούμενους, ενώ 74 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Από αυτούς, οι 18 νοσηλεύονται στην Εντατική.

Ο επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Στούαρτ Κάντι, είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός αγνοουμένων.

Οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να ψάξουν το μεγαλύτερο μέρος του καμένου κτιρίου, όπου μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν ακόμα να καίνε.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη από έναν σπασμένο αγωγό φυσικού αερίου που οδήγησε σε μεγαλύτερη επέκταση της φωτιάς.

Εκτιμάται ότι στον πύργο, οι 20 όροφοι ήταν κατοικίες και οι 4 αποτελούνταν από επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι 120 διαμερίσματα υπήρχαν στο κτίριο και ότι σε αυτό ζούσαν εκατοντάδες άτομα.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο και θα παραμείνουν εκεί για ένα 24ωρο περίπου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καπνός έχει μειωθεί και ότι δεν φαίνονται φλόγες στο κτίριο, το οποίο είναι πάντως ένα «μαύρο ερείπιο» σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Guardian, Τζέιμι Γκρίρσον.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε την «βαθιά θλίψη» της για τις ζωές που χάθηκαν στην πυρκαγιά.

«Η πρωθυπουργός διακατέχεται από βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών στο Grenfell Tower και ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση» δήλωσε εκπρόσωπός της, προσθέτοντας ότι έχει συγκαλέσει διακυβερνητική σύσκεψη για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για τον «χειρότερο εφιάλτη».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.