ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΥΡΠΗΣ»
 

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της «Εν Δράσει» σχετικά με την υπόθεση «Λαδικού» στις Νηές Σούρπης:

Εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημ/κειο Βόλου, την Δευτέρα 12 Ιουνίου η μήνυση που είχε υποβληθεί από τα Ιχθυοτροφεία Παγασητικού Α.Ε και τον εκπρόσωπό τους Κο Τσαντίλα Νικ., που δραστηριοποιούνται στον κλειστό όρμο «ΛΑΔΙΚΟΥ» στις Νηές της Σούρπης.

Η μήνυση  ήταν εναντίον της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει» και των νομίμων εκπροσώπων της, Χρ. Καραζούπη και  Κων/νου Ζούπη, της «Κίνησης Πολιτών Σούρπης» και των νομίμων εκπροσώπων της, Γεωργίου Παππανικολόπουλου και Χρ. Τσιοκάρα, με κατηγορητήριο, την ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθηση. Στο ειδώλιο κάθισαν οι:   Χρ. Τσιοκάρας, Γεώργιος Παππανικολόπουλος και Κων/νος Ζούπης, αφού ο πρόεδρος της Εν Δράσει Χρ. Καραζούπης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης απηλλάγη των κατηγοριών με διάταξη του Εισαγγελέα.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης, Χρ. Καραζούπης, Νικ. Γκρίνιας και Κώστας Βολιώτης μαζί με τους κατηγορούμενους, απέδειξαν ότι με τις πράξεις και τις ενέργειες τους, απέβλεπαν, στη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας, καταρρίπτοντας με αποδείξεις και έγγραφα μία – μία τις κατηγορίες και το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους. Στη συνέχιση της προσπάθειας δε των οργανώσεων αυτών, συνεπικουρούμενες και από την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, θα καθαρίσουν εθελοντικά την πανέμορφη παραλία του «ΛΑΔΙΚΟΥ», για να γίνει πάλι προσβάσιμη στους λουόμενους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο. Επί πλέον θα σταλεί επιστολή στη Τοπική Κοινότητα Σούρπης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, για τοποθέτηση ομπρελών, ντους, παγκάκια κ.λ.π.

Η Προσπάθεια δε των ανωτέρω οργανώσεων αλλά και των ενεργών πολιτών, θα είναι συνεχής και καμία μήνυση δεν θα τους πτοήσει να αγωνίζονται για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, της δημόσιας περιουσίας και  της ελεύθερης πρόσβασης στις πανέμορφες παραλίες μας,  μες το όποιο προσωπικό, επαγγελματικό, οικονομικό αλλά και  οικογενειακό κόστος. Εξάλλου εμείς όλοι πορευόμαστε με τη ρήση του ΜΠΡΕΧΤ: Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις, αν δεν αγωνιστείς, είσαι σίγουρα χαμένος.

 

Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.