Πυρκαγιά στο Δάσος Κουρί – video
Πυρκαγιά σημειώθηκε πριν λίγη ώρα εντός του Δάσους Κουρί, κοντά στην περίφραξη που βρίσκεται στην πλευρά του δρόμου προς Μαυρόλοφο και στο “τέλος” του δάσους και κατέκαψε 200 τετραγωνικά μέτρα δρυός και 100 τετραγωνικά μέτρα ξηρά χόρτα.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού δέχθηκε κλήση από περαστικό, γύρω στις 18.30 το απόγευμα. Άμεσα κατέφθασαν στο σημείο 3 οχήματα επανδρωμένα με 7 άντρες.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν σύντομα τη φωτιά αποφεύγοντας την εξάπλωσή της στο Δάσος. Τα αίτια μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα και διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι η εστία της φωτιάς ήταν από την εσωτερική πλευρά της περίφραξης και κινήθηκε από την εσωτερική πλευρά του δάσους προς τα έξω. Αυτά χωρίς να πνέουν στο σημείο άνεμοι. Κανείς δεν θέλει να σκέπτεται σε περίπτωση που έπνεαν ισχυροί άνεμοι προς την κατεύθυνση του Κροκίου, τι θα συνέβαινε.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του πυροσβεστικού κλιμακίου στην πόλη και η άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλμυρού, έδωσε ακόμη μια φορά τις καλύτερες υπηρεσίες για την πόλη μας.

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.