Σούρπη – Κοκκωτοί – Αλμυρός- Νεράιδα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής
Σε άκρως κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Παρουσία πλήθους πιστών, στις 19.30 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανυγηρικός σε όλες τις εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στην μνήμη της Αγίας.

Ο κόσμος τίμησε τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής, στους Πανηγυρικούς Εσπερινούς που τελέστηκαν στη Σούρπη, τους Κοκκωτούς, τον Αλμυρό και τη Νεράιδα. Ανάμεσά τους παρευρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων.

Η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα για τα μάτια και κάθε είδους αναπηρία. Γεννήθηκε στη Ρώμη, με τη Χάρη του Θεού ύστερα από πολυετείς παρακλήσεις των γονέων της. Μετά το θάνατό τους, η Αγία μοίρασε την περιουσία της στους φτωχούς της Ρώμης και άρχισε να διδάσκει το λόγο του Κυρίου. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη και καλέστηκε να προσφέρει θυσία στα είδωλα. Αφού αρνήθηκε, καταδικάστηκε σε μαρτυρικό θάνατο.

Οι διώκτες της, έβαλαν την Αγία μέσα σε ένα βαρέλι με καυτό λάδι , αλλά εκείνη δεν έπαθε τίποτα. Λέγεται πως ένας από τους διώκτες θέλησε να δοκιμάσει πόσο καυτό ήταν το λάδι, αλλά τυφλώθηκε ο ίδιος. Με θαυματουργική παρέμβαση της Αγίας, ο βασανιστής βρήκε ξανά το φως του και στράφηκε στον Χριστιανισμό, αλλά η Αγία λίγο αργότερα αποκεφαλίστηκε. Από αυτό το θαύμα συνδέθηκε η Αγία Παρασκευή με τους τυφλούς.

Χρόνια πολλά σε όλους!

[srizonfbalbum id=14]

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.