Τραγική επικαιρότητα και πάλι η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου ο 75χρονος Δ.Κ. αισθάνθηκε αδιαθεσία, μέτρησε την πίεσή του και εφησύχασε εφόσον δεν είχε δείγματα υψηλής πίεσης. Λίγο αργότερα στο σπίτι του στον Πλάτανο, μέτρησε και πάλι την πίεσή του, και μόλις σηκώθηκε από την μέτρηση, έχασε τις αισθήσεις του και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του.

Αμέσως, συγγενείς του τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και για το πρόβλημα της πίεσης, αλλά και για το χτύπημα στο κεφάλι.

Αφού ολοκληρώθηκε η παροχή των πρώτων βοηθειών, του πρωτάθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Κλήθηκε ασθενοφόρο από τον Βόλο, καθώς οδηγό ασθενοφόρου θα είχε η επόμενη βάρδια του Αλμυρού, περίπου μια ώρα αργότερα, ενώ συγγενείς του ξεκίνησαν με το αυτοκίνητό τους ώστε να συναντηθούν στα μέσα της διαδρομής. Με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συναντήθηκαν στον κόμβο Μικροθηβών, όπου παρέλαβαν τον 75χρονο. Κατά τη διαδρομή του για το νοσοκομείο ο 75χρονος εξέπνευσε, με προφανή αίτια την ανακοπή καρδιάς.

Η κοινωνία του Αλμυρού ακόμη μια φορά είναι ανάστατη για την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου σε όλες τις βάρδιες, αλλά και για την έλλειψη ασθενοφόρου-μονάδας, το οποίο επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό θα μπορεί να εξυπηρετεί τα “βαριά” περιστατικά. Οι ακάλυπτες περιπτώσεις πληθαίνουν, οι συμπολίτες μας που βιώνουν τραγικές στιγμές, πληθαίνουν…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.