Η επίσκεψη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου
 

Τις εκδηλώσεις  του εορτασμού της 136ης Επετείου της Απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό, τίμησε  με την παρουσία του, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το πρόγραμμα του εορτασμού άρχισε από την καθιερωμένη παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Αλμυρού, την Τετάρτη 16 Αυγούστου και ολοκληρώνεται σήμερα με τη δεξίωση προς τιμήν του επίτιμου επισκέπτη.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα, Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, τελέστηκε  Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον  Μητροπολιτικό  Ναό  του Αγίου Δημητρίου. Η εκφώνηση  του πανηγυρικού έγινε από την Εντεταλμένη Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού κα  Μαρία Σταυραντώνη. Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στο χώρο του Ηρώου και Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αργότερα στις 11:15 πραγματοποιήθηκε παρέλαση μαθητικών τμημάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Η Ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Αλμυρού, τελέστηκε βάσει προγράμματος στις 12 το μεσημέρι. Τέλος, πριν το γεύμα που θα παρατεθεί, ο Πρόεδρος θα ξεναγηθεί από το Δήμαρχο Αλμυρού και φορείς του Δήμου, στο Μουσείο του Αλμυρού και στο Μοναστήρι της Ανω Ξενιάς, παλαιό και νέο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.