Επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Συνεταιρισμό «Δήμητρα» - Λαός Του Αλμυρού

Επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Συνεταιρισμό «Δήμητρα»

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Συνεταιρισμού “Δήμητρα”, σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού:

Mε μεγάλη χαρά ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού & του Εποπτικού Συμβουλίου υποδέχθηκαν την Παρασκευή 1/9/2017 στο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού  στην Νέα Αγχίαλο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κύριο Βαγγέλη Αποστόλου .

Ο Κύριος Υπουργός ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο Κύριο Ιωάννη Κίτσιο στο Οινοποιείο, στο Εμφιαλωτήριο Οίνων, στο Αποστακτήριο και στο Εμφιαλωτήριο Τσίπουρου και έμεινε έκπληκτος από την ποιότητα των εγκαταστάσεων, τον εξοπλισμό αλλά και την αισθητική των προϊόντων μας.

 

Μετά την ξενάγηση  συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και έγινε ένας εποικοδομητικός  και άκρως φιλικός  διάλογος.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί όπου  ο κ.Υπουργός επιβεβαίωσε την απόφαση για την οριστική του κατάργηση ως το τέλος του 2017.

Σε αυτό το σημείο ζητήθηκε από τον Κύριο Υπουργό να δώσει άμεσα εντολές για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της λαθρεμπορίας που ανθεί.

 

Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε

 

  1. Να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι από την ΔΑΟΚ στην διακίνηση των σταφυλιών  ακόμη και με την συνδρομή του ΣΔΟΕ.
  2. Να γίνεται αντιπαραβολή των τιμολογίων με τις δηλώσεις παραγωγής των παραγωγών αλλά και τα δελτία παραλαβών των οινοποιείων.
  3. Να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι στις δεξαμενές των οινοποιείων και αντιπαραβολή με τις δηλώσεις τους στο Τελωνείο.

Ο Κύριος Υπουργός απάντησε θετικά στις προτάσεις μας.

 

Στην επίσκεψη παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ Μπαλλής και Μεϊκόπουλος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κύριος Κωνσταντίνος Αγοραστός η τ.Υπουργός  Κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη , οι Αντιπεριφερειάρχες Κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη και Κύριος Γεώργιος Καλτσογιάννης καθώς και Υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Νέα Αγχίαλος 02/09/2017

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Κίτσιος

Περισσότερα για την επίσκεψη του υπουργού στην περιοχή μας, μπορείτε να δείτε εδώ
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.