Καινοτομίες και νέο πρόγραμμα για το Μουσικό Εργαστήρι «Ήχος και Φως» της Σταυρούλας Μαυρομμάτη – έκδοση 9-9-2017


Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος στον ανακαινισμένο χώρο των Μουσικών Εργαστήριων «Ήχος και Φως».  Εντυπωσιακές καινοτομίες, προγράμματα τα οποία ζηλεύουμε μικροί και μεγάλοι ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Ακολουθεί σχετικό Δελτίο Τύπου της Σταυρούλας Μαυρομμάτη:

Τα μουσικά εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 2 ετών (Βρεφικό τμήμα), 3 ετών (Προνηπιακό τμήμα) και Προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και φροντίδα σε αυτές τις τόσο τρυφερές ηλικίες και τις προσεγγίζουμε με όλη μας την αγάπη και προσοχή, σεβόμενοι τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Τα βοηθάμε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους βήματα μέσα σε μια ομάδα, εισάγοντάς τα σε μια νέα, για αυτά, μορφή επικοινωνίας μέσω της μουσικής. Όλες οι μουσικο-κινητικές δραστηριότητες βασίζονται στο ρυθμό, η επίδραση του οποίου είναι πραγματικά καταλυτική στην ανάπτυξη του παιδιού. Η συμμετοχή σε ορχήστρες με μουσικά όργανα, η βελτίωση της άρθρωσης μέσω του τραγουδιού, οι ρυθμικοί πειραματισμοί και η καλλιέργεια της φαντασίας είναι κάποιες μόνο από τις ποικίλες ενότητες που συγκροτούν το κάθε εργαστήρι.

Για τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού, τα μουσικά εργαστήρια συμπληρώνουν εργαστήρια εικαστικών, θεάτρου, φιλοσοφίας και φωτογραφίας, καθώς και επιστημών, προσφέροντας έτσι στους γονείς ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στα παιδιά μια ολοκληρωμένη εμπειρία προετοιμασίας και παρουσίασης μιας παράστασης. Η πρόταση «Όλες οι Τέχνες συνδέονται μεταξύ τους» αποτελεί εξάλλου τον πυρήνα της εκπαιδευτικής προσέγγισης των Μουσικών Εργαστηρίων Ήχος και Φως. Ο προορισμός όλων των Τεχνών είναι ο ίδιος, το μέσο μόνο αλλάζει. Μέσα από τα εργαστήρια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις διάφορες Τέχνες αλλά και με την Επιστήμη. Με την δύναμη της Τέχνης τα παιδιά ενεργοποιούνται συναισθηματικά, με την επιστημονική γνώση δραστηριοποιούνται νοητικά και χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους δίνονται, αφυπνίζονται δημιουργικά. Η χρονιά μας θα κορυφωθεί με το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, όπου και θα παρουσιάσουμε την παράστασή μας. Για φέτος έχουμε επιλέξει ένα θέμα-έκπληξη, που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων και θα τους γεμίσει με πολύτιμες γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την ζεστή τους παρουσία και δεσμευόμαστε για άλλη μια χρονιά στο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Σταυρούλα Μαυρομμάτη, Μουσικός

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.