Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 16-9-2017 

Ευημερία…

Μια ευημερία τη ζούμε… όχι;

 

Ευημερούμε Νο 1 – Μια λίστα μα ποια λίστα

Η λίστα που δεν θα ‘πρεπε να υπάρχει… αυτή που στο νηπιαγωγείο σε βάζει να αγοράσεις όλα τα εργαλεία με τα οποία θα διδαχθούν οι μικροί μαθητές εμπλουτίζεται κάθε χρόνο … εννοούμε μαρκαδόρους, κηρομπογιές, πλαστελίνες κτλ… αφού βιβλία δεν υπάρχουν …

Η λίστα ειδών που οι νηπιαγωγοί ζητούν από τους γονείς στον Δήμο μας, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις, έφτασε στο σημείο να εμπεριέχει εκτός από τα σχολικά είδη και χαρτί υγείας, κρεμοσάπουνα, χαρτιά κουζίνας κτλ…

Τώρα κυρία μου, αν φταίει η Ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ ή τα λεφτά που… υπήρχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις… δεν ξέρω να σου πω… Ξέρω όμως ότι το πορτοφόλι της οικογένειας δεν το αντέχει!

 

Ευημερούμε Νο2 – Τι παιδιά, τι σκυλιά;

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο σχόλιο αναγνώστη, φίλου και δασκάλου μου, από το facebook.

“Σήμερα είδα την αγέλη των αδέσποτων σκύλων που κατασκήνωσε στο ένα από τους δύο δρόμους που είναι όμοροι με το σπίτι μου, να επιτίθεται σε ένα ποδηλάτη.

Τί θα πάθουν οι σκύλοι; Προφανώς τίποτα, δεν προβλέπεται τιμωρία για τους σκύλους!

Εάν μια συμμορία παιδιών έκανε το ίδιο, θα υπήρχε τιμωρία; Προφανώς, ναι!

Αναριωτιέμαι, είναι σωστή μια κοινωνία που δίνει περισσότερα δικαιώματα στους σκύλους, από αυτά που έχουν τα παιδιά μας;

Το γενικεύω* έχει μια κοινωνία μέλλον, όταν δίνει στον οποιοδήποτε (άνθρωπο, ζώο κτλ.), περισσότερα δικαιώματα από αυτά που έχει ο πολίτης που πληρώνει φόρους;”

 

Να μην πεθάνει η κατσίκα του γείτονα

Μερικές φορές η δικαίωση έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις και είναι γλυκύτερη έτσι, ειδικά όταν αποδίδεται με αξιοπρέπεια και χωρίς επιδίωξη εκδίκησης. Έτσι, αισθάνθηκα όταν για αίτημά μου που απορρίφθηκε, φίλος –θα τολμήσω να πω-, θύμισε στην ομήγυρη, ότι παρόμοιο αίτημα εγκρίθηκε για άλλον επαγγελματία, χωρίς να συντρέχουν διαφορετικοί ή ιδιαίτεροι λόγοι. Ευχαριστώ θερμά!

Βεβαίως και δεν θέλω «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα». Επειδή κάποιοι μπλόκαραν για δικούς τους λόγους τη δική μου ενέργεια, δεν χρειάζεται να μην προχωρήσει οποιοσδήποτε άλλος…

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται και καταλαβαίνουν… μπορούμε και περιθωριοποιούμε, όσους χωρίς σημαντικό λόγο… βάζουν εμπόδια σε επαγγελματίες.

 

Ανάβρα

Όαση δροσιάς και ηρεμίας απόλαυσα σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Ανάβρα. Ξεναγός η όμορφη Γουριώτισσα Αναστασία Τσαντούρη!  Αφού απολαύσαμε τα μεζεδάκια του θείου στην πάνω πλατεία του χωριού, περπατήσαμε (ψέματα με αυτοκίνητο πήγαμε, είχαμε φάει του σκασμού) μέχρι την πηγή και πήραμε ανάσες δροσιάς για να γυρίσουμε στον Αλμυρό με γεμάτες μπαταρίες και ξεκούραστα πόδια, αφού τα δροσίσαμε στο παγωμένο νερό της πηγής!

Το βουνό μας είναι πανέμορφο, αξίζει της προσοχής μας, περιμένει να το περπατήσουμε, περιμένει να ανακαλύψουμε τα μυστήρια σπήλαιά του και τα δροσερά ρυάκια του!

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.