Στην Επιτροπή Διαβούλευσης το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2018 - Έκδοση 7-10-2017 - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2018 – Έκδοση 7-10-2017
Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, συνεδρίασε η  Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού με τρία θέματα. Το πρώτο αφορούσε τη γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2018. Το δεύτερο, τη γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη σύνταξη προσχεδίου του προϋπολογισμού οικ. έτους 2018, ενώ το τρίτο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση, ήταν η ανανέωση – τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων με παράλληλη κτιριακή και μηχανολογική επέκταση, της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων με την επωνυμία «ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε.» που βρίσκεται στο 1ο χλμ Αλμυρού – Κωφών, στο Δήμο Αλμυρού.

Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης,  κατά την έναρξη της διαβούλευσης ανέφερε: «Σήμερα θεωρώ πως η συνεδρίαση αποτελεί  σημαντικό γεγονός, καθώς αφορά τις προτάσεις σας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018». Ορισμένα από τα κύρια έργα που αναμένεται να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα καθώς και κάποια από τα συνεχιζόμενα μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

 • Η κατασκευή της σκεπαστής λαϊκής αγοράς, με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ
 • Η μελέτη και η κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού
 • Δίκτυο αποχέτευσης στην Αμαλιάπολη με προϋπολογισμό 4.200.000 ευρώ
 • Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη με κόστος 2.200.000 ευρώ
 • Αγορά δύο απορριμματοφόρων οχημάτων
 • Εργασίες επισκευής και συντήρησης σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αλμυρού με κόστος 150.000
 • Εργασίες για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Σούρπης και Πτελεού
 • Η αγροτική οδοποιία που ανέρχεται στο ποσό των 216.000 ευρώ
 • Το έργο της πυροπροστασίας
 • Η μελέτη για τις άδειες των δημόσιων κτιρίων
 • Δημοπράτηση κτιρίου εντός του Δάσους Κουρί. Κατεδάφισή του και ανέγερση καινούριου κόστους 200.000 ευρώ.
 • Αναπλάσεις στο Δημοτικό διαμέρισμα Σούρπης και Πτελεού
 • Έργα αγροτικής οδοποιίας στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου
 • Κατασκευή Νηπιαγωγείου Σούρπης κόστους 610.000 ευρώ
 • Εργασίες συντήρησης και αντικατάσταση κερκίδων στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού

 

Ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης ανέφερε: «Σχετικά με τις σωληνώσεις  που βρίσκονται σε χωριά όπως το Νεοχωράκι, ο Ανθότοπος, ο Μαυρόλοφος κλπ. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία κάποια στιγμή, καθώς υπάρχουν σωληνώσεις ύδρευσης με αμίαντο και πρέπει να αντικατασταθούν».

Επίσης αναφορά έγινε στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Ο κ. Εσερίδης ανέφερε: «Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλά από τα αδέσποτε που κυκλοφορούν εδώ, τα φέρνουν από άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τον νόμο ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προβεί με τέσσερα άτομα εκπαιδευμένου προσωπικού, ειδικό αυτοκίνητο μεταφοράς σε αδειοδοτημένο χώρο περισυλλογής για τα αδέσποτα. Εκεί είμαστε υποχρεωμένοι, να τα αποπαρασιτώσουμε, να τα εμβολιάσουμε, να τα στειρώσουμε και έπειτα να τα ελευθερώσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον.  Αυτές οι λύσεις δεν δίνονται εύκολα σήμερα. Ευτυχώς στην περιοχή μας έχουμε την κα Χριστέλλου, όμως κανείς δεν σκέφτεται πως πρέπει να την βοηθήσουμε με τις τροφές».

Η κα Υφαντή τοποθετήθηκε λέγοντας: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νομοθεσία αναφέρει πως ειδικά το καλοκαίρι επιβάλλεται να τοποθετούμε σε δημόσιους χώρους ταΐστρες και ποτίστρες. Ακόμη θέλω να προσθέσω πως έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, όπου δίνει 600.000 ευρώ σε Δήμους οι οποίοι ήδη διαθέτουν χρήματα για τα αδέσποτα. Δεν γνωρίζω πόσα χρήματα θα δικαιούται ο κάθε Δήμος, όμως πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη χάσουμε αυτά τα χρήματα».

Ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης πρότεινε: «Η κα Χριστέλλου χρειάζεται συνεχή βοήθεια απ’ όλους μας. Όσον αφορά το πρόγραμμα, επειδή είναι καινούριο, μπορεί να μη το γνωρίζετε είναι το ΦΕΚ 3114 σύμφωνα με το οποίο, η χρηματοδότηση των Δήμων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι και 70% των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με εμβολιασμούς σίτιση κλπ. δίνει μέχρι και το 50% των εξόδων».

Υπηρεσίες και Δημοτική Αρχή, επεξεργάζονται το τελικό προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Αλμυρού για το 2018, ώστε να το παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ αναμένεται να συμπεριληφθούν έργα όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη με κόστος 2.200.000 ευρώ και η κατασκευή  του δικτύου αποχέτευσης στην Αμαλιάπολη με προϋπολογισμό 4.200.000 ευρώ.

 
Αφήστε μια απάντηση