Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο Αλμυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 24 Οκτωβρίου - Έκδοση 7-10-2017 - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο Αλμυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 24 Οκτωβρίου – Έκδοση 7-10-2017
Πλούσιο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αλμυρού

 

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την Άνοιξη του 2017, το πνευματικό κέντρο της ενορίας, λειτούργησε πειραματικά, εντάσσοντας μαθήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων. Η άμεση ανταπόκριση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, οδήγησε στην απόφαση να γίνει διαχωρισμός της αίθουσας, ούτως ώστε να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα διαφορετικά μαθήματα.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας και ο π. Χρήστος Μπούντης υπεύθυνος νεότητος και φιλανθρωπικού έργου, καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες, για την ανάπτυξη περισσότερων δραστηριοτήτων. Οι υπεύθυνοι του Ναού, έχουν φροντίσει ώστε να βρίσκουν διέξοδο στις δραστηριότητες της ενορίας άτομα όλων των ηλικιών.

Το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς  θα περιλαμβάνει:

  • Κυριακή: Εσπερινό κήρυγμα στις 17:00 μ.μ. Φέτος θα αναλυθεί το Ευαγγέλιο της Κυριακής.
  • Δευτέρα: Σχολή γονέων και Σχολή τρίτης ηλικίας, όπου θα περιλαμβάνονται ομιλίες από ειδικούς και θα λειτουργεί συμβουλευτικά.
  • Τρίτη: Τμήμα ζωγραφικής για παιδιά, με υπεύθυνη την κα Ευαγγελία Κοντογεωργάκη.
  • Τετάρτη: Ιερά παράκληση στις 17:00 στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής
  • Παρασκευή: Σχολή αγιογραφίας με υπεύθυνο τον κ. Νεκτάριο Κουρκουβάτη
  • Σάββατο: Λειτουργεί κατηχητικό σχολείο με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 παιδιών όλων των ηλικιών
  • Τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων. (Δεν έχουν καθοριστεί ημέρες)

Αξιοσημείωτη είναι και η προσφορά της Ενορίας σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Το «Σπίτι Γαλήνης» που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει καθημερινά τουλάχιστον 70 μερίδες φαγητού. Σχετικά με το «Σπίτι Γαλήνης» ο π. Γεώργιος Μπέκας ανέφερε: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας. Η ενορία μας προσπαθεί με όποια μέσα διαθέτει να στηρίξει και να βοηθήσει όσους  μας έχουν ανάγκη. Πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν 65 εθελόντριες οι οποίες συνεισφέρουν στην προετοιμασία των γευμάτων».

Οι δραστηριότητες της Ενορίας αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στα τέλη Οκτωβρίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ι.Ν Αγίου Δημητρίου 24220 21244 & π. Γεώργιος Μπέκας 697 735 1977

Χριστίνα Τοσούδη
Αφήστε μια απάντηση