Απολογιστική Συνέλευση για την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού – Έκδοση 21-10-2017 | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Απολογιστική Συνέλευση για την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού – Έκδοση 21-10-2017 

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μικρή συμμετοχή μελών, η ετήσια απολογιστική συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Επαρχίας Αλμυρού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο περιθώριο του Απολογισμού παρουσιάστηκε από τον συνεργάτη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Φανούρη Παναγόπουλο η έρευνα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με θέμα: Έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών παζαριού Αλμυρού και επιπτώσεων στην τοπική εμπορική αγορά, για την οποία θα έχουμε αφιέρωμα στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας.

 

 

Μετά την παρουσίαση, η οποία σχολιάστηκε εκτενώς από τα παρευρισκόμενα μέλη, ακολούθησε ο Απολογισμός των δράσεων του Δ.Σ. της Ένωσης. Τα μέλη του Δ.Σ. είχαν ετοιμάσει και μοίρασαν γι’ αυτό το σκοπό ενημερωτικό πολυσέλιδο φυλλάδιο. Στο φυλλάδιο, αλλά και κατά τον Απολογισμό αναφέρθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

 • Το Fashion show –ήδη διοργανώνεται το επόμενο.
 • Καταγραφή εκ νέου των μελών και κυρίως των e-mail αυτών.
 • Το αίτημα προς τις τηλεφωνικές εταιρείες για οικονομικότερο πακέτο για τα μέλη της Ένωσης.
 • Συμφωνία με τράπεζα έτσι ώστε να χορηγηθεί στους επιχειρηματίες της περιοχής δωρεάν το pos και με ανταγωνιστικά ποσοστά.
 • Τη δημιουργία ερωτηματολογίου με σκοπό τη διανομή του σε μαθητές Λυκείων της περιοχής ώστε να καταγραφούν οι απόψεις του νεανικού αγοραστικού κοινού και οι αλλαγές που προτείνουν οι μελλοντικοί αγοραστές.
 • Δημιουργία προγράμματος-προτάσεων ημερήσιων εκδρομών, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν προς φορείς (όπως σχολεία, ΚΑΠΗ κλπ) σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 • Δυναμικό παρόν του συμβουλίου της Ένωσης στα εγκαίνια κάθε νέου μαγαζιού που άνοιξε στον Αλμυρό, αλλά και σε μεγάλες εκδηλώσεις – διοργανώσεις του Δήμου ή και φορέων και συλλόγων του Αλμυρού.
 • Συγχαρητήρια μηνύματα σε διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων όπως η άνοδος της ομάδας ποδοσφαίρου του ΓΣΑ στη Γ’ Εθνική, το Los Almiros Rock Festival.
 • Διοργάνωση των ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων : «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων», διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, ημερίδα με θέμα συζήτησης «Ελληνική Οικονομία: Χθες, Σήμερα, Αύριο»
 • Παρεμβάσεις με Δελτία Τύπου για το θέμα μεταφοράς του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Αλμυρού, επιστολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για ελέγχους κατά την περίοδο του παζαριού, παρέμβαση για τη στεγασμένη λαϊκά αγορά, κάλεσμα αποτροπής πλειστηριασμού και για την απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων καφεστίασης από την πλατεία του Αλμυρού
 • Συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και με φορείς του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΟΕΜΕΘ.
 • Δημιουργία video-προβολής για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά.
 • Ετήσια εκδήλωση – κοπή πίτας
 • Ψήφισμα στήριξης στους εργαζομένους Καρυπίδη.
 • Σε συνεργασία με το επιμελητήριο διενέργεια έρευνας-γκάλοπ θέμα «Ικανοποίηση επισκεπτών παζαριού Αλμυρού και επιπτώσεις στην τοπική εμπορική αγορά.

Κλείνοντας τη συνέλευση έγινε αναφορά, στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που θα πραγματοποιηθούν στις 9, 10 & 11 Δεκεμβρίου. Ο κ. Πανταζώνας τόνισε: « Θα ήταν ιδανικό ο Αλμυρός να εκπροσωπηθεί, με υποψήφιους, τουλάχιστον στους τρεις τομείς του Επιμελητηρίου. Φυσικά η συμμετοχή και η εκλογή μελών από τον Αλμυρό, θα συμβάλλει σημαντικά, ώστε να έχουμε παρουσία εκπροσωπώντας τον τόπο μας και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την αγορά του Αλμυρού».

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Μπούντης σε τοποθέτησή του ανέφερε: « Η σημερινή εικόνα (αναφερόμενος στην απουσία των μελών) είναι αποκαρδιωτική και μπορεί να οφείλεται σε δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο, όπου ο καθένας αγωνίζεται να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του και θεωρεί ότι δεν τον εκπροσωπεί τίποτα. Ο δεύτερος παράγοντας αφορά το δικό σας κομμάτι. Ως διοικητικό συμβούλιο, θα πρέπει να βρίσκεστε στην αγορά, να βλέπετε τα προβλήματα. Πρέπει η αγορά να σας «γνωρίσει», να σας «δει» από κοντά. Πρόκειται για μια καλόπιστη κριτική, επειδή γνωρίζω πως έχουν τα πράγματα».

Μεταξύ άλλων υπέβαλλε ερώτηση για τον οικονομικό απολογισμό, για τον οποίο το Δ.Σ. δεσμεύτηκε να γίνει άμεσα σε επόμενη συνάντηση ή και για όποιον το ζητήσει.

Τα μέλη του Δ.Σ. στην απάντησή τους επεσήμαναν για την ενημέρωση των μελών, τη χρήση της ομάδας του facebook της Ένωσης, αλλά και τα εκατοντάδες mail που εστάλησαν στα μέλη, όπως και τις δημοσιεύσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Τελκή Μίνα τοποθετήθηκε για κάποια από τα πρότζεκτ: «Δουλεύουμε ήδη ένα πρόγραμμα για την τουριστική προβολή του τόπου μας. Θα διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές στον Αλμυρό, με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αλμυρού, στο Δάσος Κουρί, τη Βιοκλιματική πλατεία μας. Θα τα στείλουμε ανάλογα σε σχολεία, σε Δήμους ακόμη και σε ΚΑΠΗ, ώστε να ξεκινήσουν οι ημερήσιες εκδρομές με προορισμό την πόλη μας. Επίσης ετοιμάζουμε και το Fashion Show. Θα στηθεί σε νέα βάση, δεν θα έχουμε επαγγελματίες μοντέλα, αλλά τα δικά μας παιδιά. Το κάθε μαγαζί θα συνεργαστεί με τα παιδιά που θέλει. Ακόμη έχει αποφασιστεί να δημιουργήσουμε «τοίχο της αγάπης». Περιμένουμε να πάρουμε άδεια για ένα συγκεκριμένο σημείο που θα γίνει».

Αναφορά έγινε και στα προγράμματα ΛΑΕΚ 2014 – 2015 από τα οποία η Ένωση περιμένει να λάβει κάποιο ποσό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο το θέμα είχε εμπλοκή με το εργατικό κέντρο, πλέον όμως έχει λυθεί το ζήτημα και είναι θέμα ημερών να κατατεθούν τα χρήματα.

Επιπλέον συζητήθηκαν προτάσεις για εκδηλώσεις και άλλες ενέργειες, οι οποίες θα μπορούσαν να τονώσουν την τοπική αγορά. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αποτέλεσαν τα σχόλια για την έρευνα που διεξήχθη τις ημέρες του παζαριού και πως πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να μην πλήττει τα εμπορικά του Αλμυρού. Δόθηκαν ιδέες και προτάσεις και αναμένεται Επιμελητήριο και Ένωση, να βάλουν τα δυνατά τους για αλλαγή πλεύσης στο θεσμό, κατ’ αρχήν με αίτηση περιορισμού του αριθμού των «εμπορικών πάγκων» στο παζάρι.

 
Αφήστε μια απάντηση